Gerardo Pons Femenias - Javier

TW
0

Autofitxa
Em dic Gerardo Pons. Vaig néixer a Maó dia 19 de març de 1954 i treballo de comptable. Estic casat amb na Marta i sense al·lots. M'agrada molt fer esport, la fotografia i la pesca. I ara fa entorn a tres anys que sóc el president de l'Associació de Veïns de Trebalúger.


On trobem el seu nexe amb aquesta urbanització?

Tenia uns amics que vivien a Trebalúger i la veritat és que la zona m'agradava per viure-hi. Així va ser com vaig arribar a comprar-hi una casa. D'això deu fer uns 25 anys. De casats varem viure quatre o cinc anys a Maó fins que després vam traslladar-nos a Trebalúger.

I què diria que el va captivar per comprar-se inclús la seva llar?

Que és una zona molt tranquil·la i, alhora, està aprop des Castell, Sant Lluís i Maó.

Va ser elegit president fa aproximadament tres anys, veritat?

Sí, l'octubre va fer tres anys. Jo estava dins la junta quan em van elegir president. Abans hi havia una junta però alguns veïns deien que des de l'associació s'havia de fer més i fou a partir de llavors quan ens hi vam involucrar.

Quants habitatges hi ha a Trebalúger?

Hi ha aproximadament 300 habitatges dels quals un 60 per cent hi viu tot l'any i la resta, només hi resideix la temporada d'estiu.

Quina és la filosofia de l'associació?

L'Associació es regeix damunt una enquesta que es va fer entre els veïns sobre quines eren i són les necessitats de la urbanització i damunt els resultats d'aquell document es va fent feina.

Quines són les grans necessitats de la zona?

A Trebalúger tenim el problema del clavegueram i la gran reivindicació és que algun dia es pugui arribar a resoldre a un preu raonable. Fa damunt cinc anys es va posar damunt la taula un projecte que incloïa clavegueram, llum i aigua corrent. D'això, la part de clavegueram suposava un cost de tres milions d'euros dels quals el Govern es comprometia a pagar la meitat i l'altra meitat anava a càrrec de l'Ajuntament i els veïns, però noltros havíem d'assumir el 90 per cent d'aquesta part. Ens sortia a una mitja de 6.000 euros per veí. De moment, seguim en negociacions. Per altre banda, no tenim connexions de transport públic. L'anterior equip va prometre que dins el projecte de carreteres de Menorca hi havia la remodelació del tram que uneix Es Castell i Sant Lluís i que, per tant, podria ser llavors, quan tinguéssim un vial apte per a circular-hi els autobusos, quan podríem disposar de transport públic. També volem aconseguir que hi hagi més contacte entre els veïns que, ara exageraré, però gairebé ens veiem d'any en any. Per aconseguir-ho ens agradaria que l'Escola Natura pogués estar a la nostra disposició per fer actes socials.

I el projecte de construcció de la rodona d'accés a la urbanització, en quin punt es troba?

El projecte està aprovat i ara ha de seguir el seus tràmits. És molt important per tallar d'arrel el perill de l'entrada a la urbanització. Les previsions són que les obres comencin en 2012 i que abans de l'estiu de 2013 ja estigui operativa.