Satisfacció. L’homenatjat va rebre amb emoció l’acte preparat en el seu honor - Paco Sturla

TW
0

Més de tres-centes persones van retre anit un homenatge a la figura de Miquel Ametller, el mestre improvisador que, amb el seu treball, ha ajudat a conservar el glosat. Un acte celebrat a la sala del Canal Salat i en el que s'hi van aplegar glosadors d'Eivissa, de Mallorca, de Catalunya i, com no, de Menorca.

La iniciativa del grup Soca de Mots que el propi Ametller va ajudar a crear, es va convertir en una emotiva vetllada de glosat, en la que tampoc hi van faltar els obsequis. A les intervencions dels grups presents se n'hi van sumar d'altres de col·lectius que no van poder ser a Ciutadella. Va ser a través d'uns vídeos que van arribar de llocs tan variats i distants com Argentina, Canàries, Madeira, Múrcia o València.La vetllada va començar amb la projecció de "Mestre Ametller", un audiovisual creat a partir de fragments enregistrats durant la llarga trajectòria del propi homenatjat, en la que ell mateix explica què és la glosa i com s'ha de concebre.

Concepcions tan clares com que "un glosador no pot fer gloses tot sol, hi ha d'haver pregunta i resposta", i "tampoc hi pot faltar sa guitarra", recordava Ametller al vídeo.
Durant la vetllada va quedar patent la inestimable labor que ha fet Miquel Ametller durant tota la seva vida, per la salvaguarda de la cultura catalana. A l'acte hi van participar també Felip Munar, Joan López Casasnovas, Josep Portella i Toni Torrens. Tots ells van voler deixar constància de que Ametller és i serà "una llegenda de l'art de la improvisació", com va apuntar López Casasnovas.

Paraules emotives les de "l'home de ses barbes tan blanques com les flors d'ametller", que diu que "no veig el final del camí d'un glosador, sempre caminaré, caminaré".