Trompetista. Durant tot un any va catalogar i digitalitzar la producció del prolífic músic - Hernando

TW
0

Amb l'estima, l'enteniment i l'admiració d'un músic cap a un altre músic, Vicent Garcia (Ciutadella, 1977) inicià -ara fa tres anys- una acurada investigació sobre l'obra de mestre Bartomeu Carreras (Alaior, 1899 - Ciutadella, 1971). El que va començar com al seu treball de final de carrera s'ha convertit amb una interessant tasca per a recuperar la figura d'un prolífic compositor que deixà a l'Illa un important llegat musical. Peces tan populars com la santjoanera "Alfons III" o "Comodín II" continuen avui sonant amb força.

En el que conforma la segona part del projecte, l'impuls de Garcia ha propiciat l'edició d'un cd on queda palès l'estil propi de mestre Carreras. Un treball discogràfic en el que han intervingut 33 músics i que contribueix a difondre i mantenir viva la intensa tasca musical de Bartomeu Carreras, compositor, mestre i director.

Ara amb el suport del Consell surt a la llum un disc amb 20 peces, masteritzat per Bep Cardona i amb disseny gràfic de Bep Rotger, que recull una mostra dels diferents estils i gèneres musicals que dominava el mestre. Aquest diumenge tindrà lloc el concert presentació del cd. Un esdeveniment, d'entrada gratuïta, programat a la sala multifuncional de Ciutadella, a partir de les 18 hores. El concert anirà a càrrec de la Banda Municipal de Ciutadella, l'orquestrina Ciutadella i diferents solistes.

La primera part de la investigació va consistir en una breu aproximació biogràfica i documental de l'obra de Carreras i una part molt important d'aquest treball va ser digitalitzar tot l'arxiu privat de partitures que conserva la família. El projecte de final per al Conservatori Superior de les Illes Balears va ser publicat l'any passat amb una edició de llibres d'Alaior per l'ajuntament d'Alaior.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és la recuperació i difusió de part de la nostra història musical, alhora que es destaca la figura de mestre Carreras, peça clau en el món del la música de la primera meitat del segle XX a Menorca.