Cantautor. El tema seleccionat és un poema de Ponç Pons amb veu i música de Soldevila - G.S.

TW
0

L'emoció embarga Guiem Soldevila. Dimecres fosquet, el cantautor de Ciutadella va rebre una trucada molt especial. Quan Lluís Llach li comunicà personalment que la seva cançó "Teoria de l'absència" ha estat seleccionada com a finalista del Premi "Miquel Martí i Pol". El tema s'inclou al treball discogràfic "Nura", basat en el poemari de Ponç Pons.

El guardó, emmarcat al certamen Terra i Cultura, fou instituït en memòria del poeta per Lluís Llach i la seva bodega de vins del Priorat Vall Llach. Anualment s'atorga a la millor poesia musicalitzada en llengua catalana.

Soldevila comparteix nominació amb El Petit de Cal Eril amb la cançó "Decapitació I" de Pere Quart; Imma Ortíz amb "A mig aire" de Miquel Martí i Pol; Kibor amb "Tarongina –cançó de maig" d'Apel·les Mestres; Tomàs de los Santos amb "Homenatge anònim XV" de Vincent Andrés Estellès; i Yacine&The Oriental Groove amb "Nodreix l'amor" de Joan Maragall.

En la IV edició, els membres del jurat són Laura Almerich (músic), Lluís Gendrau (periodista i director editorial del Grup Enderrock), Marcel Gorgori (periodista i comunicador), Ramon Muntaner (director de la SGAE a la zona Mediterrània), Josep Roca (sommelier del restaurant El Celler de Can Roca) i el propi Lluís Llach, qui també li va fer saber a Soldevila que ell també havia proposat el tema per a participar-hi.

El jurat es reunirà a Porrera (Priorat), l'últim cap de setmana d'aquest mes per decidir el guanyador. El seu nom es farà públic el proper dia 29 de novembre en un acte a la seu de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) a Barcelona. El premi Miquel Martí i Pol té una dotació econòmica de 5.000 euros i una obra original de l'escultor Josep Bofill.

El Certamen Terra i Cultura, creat l'any 2008 pel Celler Vall Llach i la Fundació Miquel Martí i Pol té per objectiu premiar i promocionar les millors cançons enregistrades amb música original i basades en poemes en llengua catalana.