TW
0

Autoficha
Tinc 33 anys. Som de Ferreries i d'ençà fa poc, soc la presidenta de l'associació Art's. A més de la pintura, m'agrada molt l'esport, concretament l'atletisme i l'escalada, ambdues activitats les practico amb assiduïtat.

Vostè és la presidenta d'Art's, per tant està embrancada en el món de la pintura.
Sí, el setembre vaig assumir dit càrrec, i efectivament en moc dins aquest món de la pintura. Vaig estudiar Belles Arts a Barcelona, concretament la línia curricular d'imatge, però sempre he estat lligada a la pintura, m'agrada molt pintar.

Quines són les activitats que porta a terme la nova directiva?
Més o menys, seguim amb la línia que ha portat sempre l'associació, de fet la majoria de nosaltres formàvem part de la directiva que presidia Lluís Febrer, per tant som continuadors. Això sí, amb un handicap afegit. Per mor de la crisi, els cursos per a fillets s'han suprimit per manca de demanda, la gent prioritza les activitats extraescolars, i aquesta és una de les que han exclòs. Estan en marxa un curs de pintura portat per Josep Moncada, de tipus realista, un altre sobre tècniques, que imparteix Maties Sansaloni, i jo mateix amb dibuix i pintura, o més concretament el que diríem la base del dibuix.

Quants socis tenen i quin és el perfil dels alumnes?
Tenim uns 80 socis. Pel que fa als alumnes, havent aparcat crec que serà temporalment la formació dels més petits, la majoria que segueixen els cursos són persones adultes, i ens ha costat, a diferència d'altres anys, omplir cada un dels cursos plantejats. Ha vingut justet. És gent que de sempre ha tingut el cuc de dibuixar o pintar, que aprengueren de petits i que per les circumstàncies de la vida allà van quedar i que ara, ja de majors, veuen l'oportunitat de fer i perfeccionar allò que sempre els va agradar. Ferreries en aquest sentit, és un poble molt actiu i amb molt bons pintors.

Vosaltres també sou responsables d'altres activitats, com ara els Fosquests d'Art.
Efectivament, malgrat enguany hem optat pel que hem anomenat Estesa d'Art, que fou l'exposició dels quadres a les façanes del Carrer Nou. Fou tota una novetat dins el món pictòric illenc, i val a dir que amb un resultat molt satisfactori. Per al proper any ens toca novament els Fosquets d'Art. Ara estem preparant l'exposició col·lectiva de Nadal, i en perspectiva, volem seguir amb cursos monotemàtics, d'un cap de setmana, com pot ser els retrats pictòrics.

Vostè a més de pintar, té altres aficions, l'hem vista participant en no poques curses d'atletisme.
Sí, de fa temps m'agrada l'atletisme i participo en la major part de curses que m'és possible, per altra banda també m'agrada l'escalada que també practico de tant en tant. En aquest sentit, som una dona bastant activa.