TW
0

Autofitxa
Sóc en José Gil Sánchez, nascut a Maó el 1961. Estic casat amb n'Àgueda i tenim dues filles, na Sara i na Cristina. Sóc conductor d'autobusos des de fa 16 anys, abans havia menat camions. Fa una vintena d'anys que vaig darrera un volant. La feina no em deixa gaire temps per a altres aficions, però m'agrada anar a caminar o fer esport.

Què és el més polit d'aquesta feina?
Avui en dia, res. Tot ha anat a pitjor. La temporada és més curta i arribarà que farem només juliol i agost. En comptes d'allargar-la, s'està escurçant. Hem passat de massa a massa poc. Ha baratat molt la feina aquesta.

Fa molt que heu notat el canvi?
Des que hi ha la crisi, que no només és aquí, hi és per tot, però aquí ho notam més que a altres llocs, per ser una Illa.

Què és el més dur del seu ofici?
Que no tenim horari ni per començar ni per acabar. Però no és tan dolent com abans, que hi havia més volum de feina, ara és un poc més 'light'.

Quina diferència hi ha entre l'ofici avui i fa 16 anys?
Abans es feien massa hores, lliuraves quan no hi havia feina. Ara tenim les vacances, dies lliures. Per noltros és millor, però abans feies més hores i cobraves més.

Per fer aquesta feina ha d'agradar molt conduir, no?
Normalment, si no t'agrada no la pots fer. Hi ha dies que t'aixeques a les 3 o les 4 de la matinada i són hores que la gent normal dorm. I si aplegues un retràs d'avió, a vegades són la 1 de la nit.

És fàcil compaginar-ho amb la vida familiar?
Noltros no ho tenim malament, perquè tenim vacances i dies lliures, però hi ha altres empreses en les que no ho tenen tan bé.

Estan bé les carreteres de l'Illa?
No estan preparades per un volum de trànsit com el que hi ha, i menys ara que hi ha tants camions i autocars.

I què en pensa de la normativa, dels tacògrafs, de la velocitat màxima a 80?
Me semblen perfectes. Sembla increïble que hi hagi empreses que ho vulguin llevar i que els sindicats no s'hi posin per què es respecti. Hi ha certes empreses que no ho respecten.

Troba que hi ha incompliments?
No ho trobo, ho sé segur. És complicat tenir uns horaris, però si es posen els tacògrafs és per respectar les hores, els descansos, les velocitats. O tots moros o tots cristians, si uns no ho respecten hi ha competència deslleial.

Al principi es parlava de que els 80 quilòmetres per hora dificultaven el trànsit. Ho fa?
Depèn. 80 és una velocitat que està bé, i més per un autocar que duu gent. I és mal de fer anar sempre a 80, si te descuides un poc ja vas a 90. Però si et trobes un camió a 70 no el pots avançar, i si hi ha més camions es complica més.

La gent mena moderadament?
De moderació, poca. I amb el turisme menys, hi ha qui fa fotos a les vaques, trobes britànics al carril contrari, gent que es pensa que pot córrer igual que a la Península. No hi ha més accidents perquè Déu no ho vol.