TW
0

Autofitxa
Em dic Marc, som d'Alaior, tenc 41 anys i treballo a la construcció. Estic solter i entre les meves aficions destacaria jugar a escacs i posar-me en forma al gimnàs, però sobre tot, m'encanten les motos. De fet, som el líder del grup moter Inconditionals d'Alaior.

Expliqui'ns què significa ser el líder.
Normalment és líder qui sol tenir més experiència. És el punt de referència, qui marca el pas en les rutes que es facin, qui va davant. Però en general només és al començament de la ruta perquè després, un cop indicat el camí, qualsevol pot anar davant o pot agafar distància.

Quan comença a aficionar-se en el món de les motos?
De moto petita sempre n'he tingut però supòs que com tothom, quan vaig tenir 18 anys l'interès va ser el cotxe. Quan ja vaig tenir més edat em va entrar de nou l'afecció pels vehicles de dues rodes i fou llavors quan em vaig comprar la primera moto de major cilindrada. Érem tres amics, n'Andrés Nieto, en Miquel Moya i jo qui, compartint la mateixa afició vam començar a rodar. Això devia ser damunt l'any 2003.

I manté encara la mateixa companya de ruta?
No, l'afició creix i l'interès per innovar i modernitzar-te també. Ara conduesc una Honda CB1300.

I aquest grup moter a tres bandes va començar a consolidar-se i a créixer en nombre de seguidors, veritat?
Diria que l'afició va començar a créixer a partir del moment que ens vam fer unes camisetes. A dia d'avui som una cinquantena encara que ningú està obligat a sortir cada setmana ni a assistir a tots els esdeveniments que organitzem. Cada setmana solem ser una dotzena aproximadament. Som els incondicionals... Però la veritat és que no esperàvem tenir la repercussió que hem tingut. A més, el ventall generacional és molt ampli, hi ha gent de 20 anys i d'altres de prop de seixanta.

Així, el nom del grup té un sentit ben clar.
El grupet que érem anàvem cada diumenge a fer ruta i fes sol o pluja, sempre partíem. A l'hivern sempre ens banyàvem, però era igual perquè allò que volíem era gaudir amb la moto. Érem uns incondicionals. D'aquí va néixer el nom.

Quin tipus d'activitats organitzeu?
Cada cap de setmana fem una sortida d'aproximadament una hora i mitja. I després, fem trobades i activitats que complementen l'afició bàsica que és la moto.

Hi ha dones moteres en aquest grup?
Ara ja n'hi ha tres però fins fa poc només n'hi havia una, na Maria Pons, que és una gran aficionada d'aquest món i que condueix moto grossa des que té l'edat per conduir.

Què fa falta per ser un 'inconditional'?
Ser un afeccionat i un amant de les motos, respectar els companys i no fer infraccions damunt la carretera.