Aprenentatge. Els assistents podran veure com eren les tasques del camp durant el segle passat - Arxiu

TW
0

Es Mercadal acollirà demà la novena edició de la Mostra de Feines del Camp, que enguany, com a novetat, inclourà un mercat agrari com un element més de la festa. A més, com sol ser habitual en aquesta cita amb la gent del camp, hi haurà una demostració de les activitats agràries d'antany, així com concursos i activitats per a tots els públics.

A partir de les 19 hores, al Carrer Nou, 13 treballadors del camp posaran a la venta la seva producció. Formatges, embotits, conserves, verdures, fruites, vi o pastissets seran alguns dels productes que mercadalencs i visitants podran adquirir. La celebració d'un mercat agrari respon a la voluntat de promoure la venda directa, segons el secretari general de Unió de Pagesos, Manel Martí, un dels principals organitzadors de l'esdeveniment juntament amb l'Esplai de Es Mercadal i l'Ajuntament.

Un altre dels punts forts de la Mostra seran les demostracions d'antigues feines del camp. Els pagesos participants desvetllaran els secrets de tondre bens, fer fogasses, graneres de bruc, cames d'alls o penjolls de tomàtics. "És una bona oportunitat per fer memòria i recordar que aquestes activitats, no fan tants anys, eren el dia a dia de molta gent. Sobretot és important que ho vegin els joves", va explicar en la presentació de la fira Antoni Pons Fuxà, membre de l'Esplai i pagès jubilat.

Pels carrers des Mercadal es podran veure també porcs, galls d'indi o ases.

A partir de les 20 hores, la festa es traslladarà a la Plaça Pare Camps, on hi haurà diverses activitats per conèixer la terminologia pròpia del camp, així com refranys i acudits. Al mateix temps, es projectaran els vídeos de les demostracions de feines típiques del món agrari.

Els actes conclouran amb l'actuació del grup els Sonadors de Son Camaró.