Festes. Amb el pregó comença un cap de setmana de celebracions patronals as Migjorn Gran - Paco Sturla

TW
0

Si la nit que es va viure ahir as Migjorn es pogués projectar sobre un llenç en blanc, segurament agafaria tonalitats properes al blau amb algunes mescles de taronja, colors que s'atribueixen a conceptes com la lleieltat, l'amistat i la família. I és que aquests són els mateixos valors que Francesc Camps Orfila va expressar en un pregó que començà al voltant de les 22 hores i que va aplegar un important nombre de migjorners i visitants, a l'espera de fer oficial un cap de setmana en honor al seu patró, Sant Cristòfol de ses Corregudes.

Camps viu a Cuba, però manté en el seu cor l'estima pel seu poble. El mateix que l'ha vist néixer i que l'ha ajudat a formar-se com a persona. Ja són vint-i-un anys en una illa banyada per una mar diferent a la nostra, amb formes i maneres de viure molt allunyades de les mediterrànies. Canvis que el pregoner descrivia i remarcava amb certa nostàlgia, a la vegada que aconseguia narrar les seves vivències amb certa emoció. "Maneres de viure una festa en les diferents etapes de l'home", titulà.

Cada imatge emparaulada s'entrellaçava amb la música en segon pla per crear una atmosfera on els records, la majoria dels quals eren sobre les festes, prenien un caire èpic com contes i històries sobre moments passats d'un migjorner, de la gent que més estima i de tothom que l'ha rodejat en la seva infància i joventut.

L'essència de dues illes, Cuba i Menorca, en una mateixa persona que amb molta emoció va voler manifestar la seva gratitud a totes aquelles persones que l'han acompanyat durant les seves primeres etapes de vida i que, difícilment, Camps no pot recordar sense que se li formi un somriure a la cara.