tradicions. La travessa al port i el joc des capellet, la música i un aniversari especial van animar el capvespre i el vespre de dissabte - Javier

TW
0

La festa de Sant Pere al port de Maó puja a mesura que el sol baixa i la música comença a sonar. És una constant que animaria a pensar en introduir qualque canvi per fer més festiu l'ambient que encetava ahir a matí amb una demostració de vela llatina, que es perllongà primera hora del capvespre fins que els velers teledirigits van prendre el relleu. A les 19 30 hores començava el joc des capellet, al que van participar una vintena de fillets i filletes que no van estalviar equilibris per tal d'aconseguir el capell que havia d'estar ben fermat pel que va costar borinar-ho, cosa que va aconseguir dues vegades Daniel González, convertint- se en el campió d'enguany.

Tot d'una, altra vintena de nadadors van enfrontar-se a la travessada al port. Entre els vuit fillets participants va guanyar Maria Camps, que acabà en 1 minut i 24 segons, seguida de Saul Torres, que arribà un segon després. A la categoria absoluta, el guanyador va ésser Lluís Portella, que completà la travessada en 2 minuts i 10 segons, arribant 16 segons després Óscar Nieto, mentrestant, la única al·lota en participar, Bárbara Vidal, nedava en 3 minuts i 35 segons.

Un cop acabat el joc i la travessada, la festa es traslladà a s'Hort Nou, on el Casal Català, la Casa d'Andalusia i el Centre Asturiano de Menorca s'encarregaven de la part gastronòmica a l'espera que començassin les actuacions musicals.