TW
0

autofitxa
Em dic Benito Carreras. Vaig néixer a Maó dia 15 de desembre de 1943 encara que ja fa 42 anys que resideixo a Alaior ja que la meva dona és alaiorenca, com també la meva filla. Actualment estic jubilat però he treballat durant 28 anys a la Distribuïdora, en arts gràfiques. Com a aficions destacaria la restauració. A mode de hobby m'encarrego del manteniment de l'església de Santa Eulàlia tant en matèria de neteja com en electrònica.

Quan comença a ajudar a l'església de Santa Eulàlia?
L'església es va començar a restaurar l'any 2005 i es va perllongar fins el 2008. Era a finals del 2005 quan un dia que hi vaig anar de visita i vaig demanar si necessitaven que algú els ajudés. I així va ser com va començar la meva relació amb el temple.

De quin tipus de feina s'encarrega vostè?
Solc fer mitja jornada i ho dedic a la neteja de tota la nau ja sigui fer net el sòl, treure la pols als llums a les imatges o netejar metall i vidre. El temple és molt gran i fan falta molts de dies per fer allò que a casa arranges en un dia. Per exemple, per netejar el terra necessit tres dies, tres capvespres. La resta de temps el dedic a donar una mà d'ajuda a l'escolà.

I més quan parlem d'una església restaurada de fa tant poc...
Hi ha prou feina perquè amb la restauració vas amb més cura. L'església consta d'una nau central molt espaiosa i un total de dotze capelles, totes elles il·luminades. La restauració no va ser només de les parets de pedra natural sinó també els llums. El presbiteri compta amb set punts de llum i dos salomons i està presidit per una creu de plata amb mànec de llenya i un Sant Crist banyat en or.

Aquest estiu han arrencat els matins d'orgue a càrrec de Tomé Olives. L'orgue té la seva importància dins el temple, veritat? Com està funcionant l'activitat?
Va ser restaurat l'any 2007 per la casa Albert Blancafort. Consta de 1.284 tubs i 21 registres. A l'estiu la gent visita l'església i es queda impressionada del conjunt. Aquests concerts estan funcionant vertaderament bé.

Aquest manteniment duu la seva feina tot i que vostè s'ho agafa com una espècie de hobby.
Jo solc dir que al cel ho trobarem. Per mi és un entreteniment, ho faig de molt bon gust i a més, és un orgull que la gent que visita l'església comenti la netedat que s'hi percep.

Què és el que més li agrada d'aquesta església?
Per mi, l'altar de Sant Isidre. El retaule és mol polit. També m'agrada molt veure el temple ple de gent per les festes de Sant Llorenç tot i que ja sé que és una de les dades de més feina perquè com més gent més s'embruta.