TW
0

Aprofitar el llegat que van deixar a l'Illa les tres dominacions britàniques del segle XVIII per oferir un producte turístic diferenciador i amb potencial desestacionalitzador és l'objectiu de la iniciativa anomenada "British Menorca", que impulsa la Fundació Destí a través del Pla de Dinamització del Producte Turístic.

Maó i es Castell es convertiran durant els propers caps de setmana en escenari d'un ampli ventall d'activitats inspirades en la vida a Menorca durant el segle XVIII i relacionades amb la gastronomia, la vestimenta, els oficis i els balls de l'època.

Els propers dissabte i diumenge, la Plaça de la Conquesta de Maó viatjarà al passat per donar a conèixer el patrimoni britànic a residents i visitants. Durant el cap de setmana s'instal·larà un mercat de productes autòctons i es duran a terme desfilades de vestits del segle XVII, degustacions gastronòmiques i recreacions d'oficis de l'època, entre altres activitats. Així mateix, els interessats podran visitar diversos punts estratègics de les dominacions angleses com el Fort Malbourough, el Castell de Sant Felip o l'Illa del Rei.
A més, entre el dia 28 i fins el 5 de juny es podran assaborir autèntics plats britànics als restaurants Casino de Sant Climent, La Minerva, Varadero, Pigalle, La Marina, Latitud 40, Jágaro, American Bar i Il Porto.

La empremta britànica també es presentarà as Castell durant els dies 4 i 5 de juny. En aquest cas, les activitats es concentraran a la Plaça Esplanada on el diumenge dia 5 es durà a terme un espectacle eqüestre a càrrec del genets de Son Martorellet.

També els establiments des Castell que participen en les III Jornades Gastronòmiques que es celebren el mateix cap de setmana al municipi oferiran als seus clients plats de la gastronomia menorquina amb un toc britànic.