Des de fa tres anys presideix l'Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina, havent apostat per continuar amb la labor formativa de cara els associats i la millora de la raça i, per altra banda, participar en accions promocionals a la Península.
Enguany hi haurà una menor participació de cavalls. A què és degut?
Supòs que entre que hi ha crisi i que la gent haurà deixat egües buides, perquè no es vénen poltres. Crec que aquest fet intervé en fer que hi hagi manco poltres apuntats.
Així i tot és una participació prou elevada.
Cada any solen participar entre 90 i 110 exemplars. El que passa és que l'any passat es va desbordar una mica i enguany s'ha tornat el que és normal. La baixada no és preocupant.
Quin cost representa als participants acudir a la fira?
L'Associació, com a organitzadora de la fira, posa un preu quasi simbòlic, enguany són 40 euros que han de pagar, transport dels animals inclòs, el menjar i la palla també és de franc.
Presenta la fira qualque novetat respecte l'any passat?
No, el concurs morfològic és el mateix. L'espai que ens dóna l'Ajuntament des Mercadal per organitzar la fira està mot bé. Tinguéssim més espai podríem fer altres activitats, com un concurs d'enganx, un espectacle cada dues hores -és un dir- però estem una mica limitats per l'espai i també per la qüestió econòmica. Només hi haurà novetats a l'espectacle eqüestre del dissabte vespre, que evidentment no puc desvetllar
A més de la fira, l'associació organitza altres activitats adreçades als socis.
Durant tot l'any organitzam cursos de formació per a genets, de doma, per a presentadors i de jutges.
També participen en fires a la Península.
Procuram cada any assistir a una fira. Tenim previst anar a una fira que tindrà lloc el mes de juny a Badajoz, Hi participaran dotze cavalls del Club Hípic sa Creueta, des Migjorn Gran. De fet, sa Creueta ens ha cedit l'estand reservat per a ells. En altres ocasions, quan la convidada és l'associació ens acompanya un club hípic d'un municipi diferent.
La crisis encara està afectant a les vendes de poltres?
Sí, fa un parell d'anys que les vendes estan molt aturades. És ver que sempre se'n vénen, la gent cerca cavalls de tres i quatre anys que estiguin ensenyats per muntar-los, per no haver d'esperar a que creixin, i així quan els compren poder muntar-los, aquests són els que es venen més, no són molts però sempre se'n venen. Paguen un poc més i el poden muntar tot d'una. Qui compra un poltre desmamat és un capritxós que vol un poltre petit i el cria ell mateix.
Què pensa de la inversió frustrada per construir una escola de doma a la zona esportiva de Bintaufa?
És negatiu per a Menorca en tots els àmbits. Aquesta escola donava molts llocs de feina, l'empresària tenia previst fer una gran inversió i al cavall menorquí li donava una projecció molt més important. No sé per qui s'ha perdut, l'empresària feia quatre o cinc anys que esperava i finalment s'ha cansat d'esperar.
Enguany ja fa tres anys que és el president de l'associació. Quina valoració en fa? Ha aconseguit els objectius que s'havia proposat?
Els objectius sempre són els mateixos, el que passa és que és difícil arribar-hi. Hem anat fent estudis per millorar la raça i anam a fires per promocionar el cavall menorquí.
Encara li queda un any per finalitzar el seu mandat, pensa presentar-se per a la reelecció en el càrrec o deixar pas a un altre?
Quatre anys són curts per als objectius que un es pugui marcar i són llargs perquè els qui treballam en aquesta activitat ho fem fora del nostre horari laboral. També és necessari donar pas a altra gent i renovar la junta directiva, que tindrà noves idees.
Una fira és l'esforç de molta gent.
Sí, vull agrair les institucions que ens ajuden, els nostres socis, els participants de l'espectacle perquè fan molta feina i hi dediquen moltes hores i a tots els col·laboradors.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.