infantil. A la categoria de menors de 16 anys es van donar les puntuacions més igualades. A la imatge, un dels genets evoluciona en la pista. - M.P.M.

0

Més de quaranta genets i cavalls es van disputar cada una de les set categories de la primera prova del Campionat de Doma Menorquina, que va tenir lloc diumenge passat a les instal·lacions del Club Escola Menorquina de Ferreries. La meteorologia va respectar la competició i el sol va brillar tot el matí, contribuint a l'ambient animat i concorregut que es va donar a l'esdeveniment.

El pòdium va ser guanyat, a la secció de poltres de 3 i 4 anys, per Jordi Triay, genet experimentat en la preparació de cavalls joves i que torna a sorprendre amb Voltoy i una mitjana destacable. En segon lloc, Joan Pons amb Vent Negre i en tercer, Carina Marquès amb Vernis.

La secció de poltres de 5 anys es va decantar pel costat d'en Mateu Pons i el seu cavall menorquí Ursai, amb una mitjana de 7,16. El seguiren Samuel Allès amb Somni i Miquel Morlà amb Oratge.

Sergi Silvela, l'únic participant en categoria alevina, va traçar una represa molt correcta.
La secció de genets menors de 16 anys va resultar ser la categoria més disputada vista la igualtat de les puntuacions. En primer lloc, hi va quedar en Xavier Riera amb 6,6 punts, seguit per Ezequiel López amb 6,5 i Marc Caballero amb 6,4.

A la segona represa d'adults, Adrià Pons va marcar la diferència imposant-se clarament amb la millor nota mitjana del concurs: 7,20. Mentre que al segon lloc s'hi va donar un empat entre Pere Barber i Júlia Santa-Eugenia. Finalment, en tercera posició Sisco Marqués amb el cavall Timoti.

La tercera represa d'adults ha quedat en mans d'Enric Barber, genet veterà que ara amb un cavall jove ha assolit el primer lloc de la categoria. El segon lloc ha estat de Jaume Villalonga amb Or de na Font i el tercer lloc per en Sito Giménez amb Salero. Finalment, a la quarta represa, que destaca per la seva dificultat i per un nivell tècnic més elevat, es va imposar el Ferrerienc Lluc Gomila muntant en Xayan amb uns marges de puntuació molt estrets. El segon lloc va ser per Cristina Torrent amb Pillu i el tercer per Sito Giménez i Valent.

Així, amb uns valors tan pròxims a la puntuació s'haurà d'esperar el desenvolupament del campionat per poder començar a fer travesses. El pròxim concurs tindrà lloc dia 20 de març al Club Hípic Ferreries.