TW
0

Autofitxa
Em dic Ismael Olives Tudurí. Vaig néixer l'any 1977. Sóc de Maó. M'encarrec de la neteja de sa Plaça des de l'octubre de 1995. Som també el conserge de l'església del Carme, directiu de la Cofradía de La Piedad y San Juan Evangelista i comissari de carreres de cavalls a l'Hipòdrom de Maó. A més, m'agrada molt el futbol.

Quina és la seva tasca a sa Plaça?
M'encarreg de fer net el mercat i no és fàcil. Començ a les 7 del matí, si no hi cap emergència abans. A banda de fer net, m'ocupo de les avaries. Si no les puc solucionar jo, avís a gent perquè ho véngui a fer. M'agrada molt el que faig, veure que tot està net, que la feina està ben feta.

Què és el més desagradable de la seva feina?
Per desgràcia m'he hagut d'enfrontar a moltes endemeses. He hagut de treure al carrer a jovenets que venien a fer "trastades". És la part més desagradable. Durant tots aquests anys he mirat de defensar sa Plaça, he defensat el meu territori. Sa Plaça és la meva vida. Aquí vaig néixer i aquí segueixo. Estic molt a gust amb el que faig. No m'he plantejat mai un altre tipus de feina.

Vostè porta a sa Plaça tota una vida. Ha canviat molt?
Jo sempre dic que vaig néixer a sa Plaça perquè els meus pares tenen una botiga des de 1972. Sa Plaça ja no és el que era abans, l'ambient ha canviat, sobretot des que la van reformar. Abans hi havia més gent i entre els carnissers i verdurers hi havia més relació. No vull dir que ara es portin malament, però fa uns anys hi havia més festes, més tertúlies, existia un ambient més familiar. Hi havia més bulla. I la font d'energia i d'activitat era el bar El Trueno.

Després de tants anys, quina és la seva relació amb els clients i comerciants del mercat?
La meva relació amb els clients que venen a comprar a sa Plaça és perfecte. Si puc donar un cop de mà, el don. Amb els comerciants, fem bromes, xerram de futbol. Fem tertúlia. A més, sempre que m'ho demanen els ajudo a arreglar coses o els faig missatges.

Què creu que té d'especial el mercat del Claustre?
És un lloc amb molta cultura. L'edifici té molta història. A més, hi ha espai per a la tertúlia i un pati on els fillets poden jugar. A l'estiu, el 75 per cent dels turistes que visiten el mercat se'n duen una molt bona impressió.

Quina és la millor època de sa Plaça?
L'hivern és molt trist, només se salva gràcies a Nadal i Setmana Santa. A l'estiu hi ha més ambient perquè se celebren concerts i festes. És quan tenc més feina, emperò.