CARTELLS. S’han col·locat a llocs estratègics i informen de forma molt gràfica del que no es pot fer - j.j.

TW
0

A iniciativa de l'Agenda Local 21, l'Ajuntament de Ferreries ha engegat una nova campanya de sensibilització respecte a la tinença de cans i la bona convivència ciutadana. No és el primer cop que el Consistori insisteix en aquest tema, però aquest cop, a més de repartir casa per casa un tríptic sobre les recomanacions als propietaris de cans, també ha col·locat uns cartells pels indrets on és més comú el passeig dels cans i devora les papereres especials per a dipositar-hi els excrements. Altrament, deixa ben clar que els que no compleixin l'ordenança vigent sobre la tinença d'animals, en aquest cas cans, podrien ser multats amb quantitats que arriben fins els 3.000 euros.

Entre les recomanacions que fa l'Ajuntament hi ha evitar que els cans facin les necessitats en les zones verdes i parcs infantils, portar sempre unes bossetes per recollir les defecacions, recollir sempre els excrements, fermar la bosseta i tirar-la a les papereres especial per als cans, portar els cans fermats i boç si és d'una raça perillosa o sol mossegar.

En el tríptic repartit, l'Ajuntament anima la gent a denunciar si veuen incompliments d'algunes de les recomanacions.

Finalment, i a per a una millor tinença dels cans, es recomana educar-los perquè no molestin, i en aquest camí, L'Ajuntament té previst organitzar un curs d'ensinistrament de cans de cara a facilitar una millor convivència ciutadana. Aquesta campanya no ha sorprès ningú, ja que són moltes les queixes per la brutícia d'alguns carrers, especialment els perifèrics, per l'efecte de les defecacions dels cans, i pels lladrucs.