obra. L’actor va atreure l’atenció dels espectadors davant un escenari sense decorat - fotos fdg/ccastro

TW
0

Las contínues rialles del públic al llarg de les quasi dues hores de representació i l'aplaudiment al final de l'espectacle són el signe inequívoc de l'èxit de "Non solum", la comèdia existencial protagonitzada per l'actor Sergi López que ahir va aterrar al Teatre Principal de Maó, després de cinc anys de recórrer diferents escenaris de la Península i Balears.

Damunt un escenari pràcticament nu, amb una solitària caixa de llenya, l'actor va donar vida a un nombrós grup de persones, iguals però diferents a la vegada, en una trepidant successió de seqüències, on el joc de llums fixa l'atenció de l'espectador.

La vessant existencial de l'obra, dirigida per Jorge Picó, queda patent quan el personatge es demana: "I si hem vingut aquí per morir", tot i que al llarg de l'obra hi ha referències al paradís, a les relacions sexuals i, en un to més crític, al poder polític –amb insults a l'autoritat inclosos– i a la corrupció, tot açò utilitzant els recursos interpretatius per provocar les rialles d'un públic que es va entregar des de l'inici. L'actor també va recordar que els doblers públics surten de la butxaca dels ciutadans. "L'activitat cultural subvencionada de Maó és com la de Vilanova i la Geltrú, la pagues tu".