Oliver Vinent - Gemma Andreu

TW
0

Autofitxa
Em dic Oliver Vinent Cardona i vaig néixer el 29 d'abril de 1992. Sóc de Sant Lluís i estudio el primer curs de Direcció d'Orquestra al Conservatori Superior Liceu de Barcelona amb en Manuel Valdivieso. A part de la música, les meves aficions son la pintura i llegir.

Quan va sorgir la possibilitat d'estudiar per a ser director d'orquestra?
Realment ho vaig decidir fa molt poc temps. En un primer moment, volia fer violoncel o composició. Va ser dirigint una coral de Sant Lluís quan em van animar a estudiar Direcció d'Orquestra i m'ho vaig començar a plantejar. Això va ser només dos mesos abans que es fessin les proves al Liceu, a finals del mes de juny.

Fa poc que ha començat el curs. Li agrada?
Sí, estic molt a gust. El curs va començar a finals de setembre i la veritat és que no sabia molt bé el que em trobaria. És el primer any que el Liceu ofereix aquests estudis i som sis alumnes.

El Grup Filharmònic de l'Ateneu de Maó estrena avui al Principal una obra seva. També compon?
Sí, vaig compondre un "Adagio per a cordes" que encetarà el concert que es durà a terme avui a partir de las 19 hores al Teatre Principal de Maó. Es tracta d'una peça lenta que formava part d'una serenata per instruments de corda de tres moviments. No m'acabava de convèncer i vaig agafar un dels moviments i el vaig convertir en una obra independent. Té una durada d'entre sis i set minuts.

Toca bastants àmbits musicalment. És compatible?
Sí. Molts dels grans compositors eren també directors d'orquestra. Un exemple actual és en Pierre Boulez, un compositor molt reconegut avui dia que, a més, és un gran director. A més de compondre i estudiar Direcció d'Orquestra també estic estudiant el primer curs del grau superior de violoncel, un instrument que toco des dels vuit anys. També m'he presentat recentment al Premi Reina Sofía de Composició musical amb un concert de piano i orquestra d'estil impressionista. El resultat es coneixerà abans de febrer.

Amb què es trobarà el públic del Principal aquest fosquet?
El programa del concert inclou el tema de la pel·lícula "La Lista de Schindler", de John Williams, i la simfonia 53 de J. Haydn. La segona part inclou el concert per a piano i orquestra, de Robert Schumann, amb en Kiev Portella.