AMMONITES. L’obra d’Isaac Femenies romp amb els cànons més clàssics de les peces de ceràmica - Paco Sturla

TW
0

Massa vegades pensar en artesania és imaginar-se peces típiques per a turistes, i ja fa temps que la cosa no és així. Per a demostrar-ho, el Consell va posar en marxa fa set anys el premi al Millor Treball Artesanal, un guardó que aquest any comparteixen dos creadors de l'Illa, Damià Mulet i Isaac Femenies. El jurat del premi féu públic el seu veredicte, destacant la qualitat de les obres, la seva presentació, la tècnica i l'evolució experimentada dins cadascun dels oficis.

El ceramista Isaac Femenies aconseguí el guardó amb la peça "Ammonites", una recreació d'un cargol de mar. Una idea que romp els cànons clàssics de la ceràmica i explota la part més creativa d'aquesta disciplina. Per la seva banda, Damià Mulet fou premiat per la seva obra "Portal de Can Reste", un braçalet de plata amb cinc diamants incrustats on s'imita una volta de marès.

Aquests foren els dos premis atorgats pel jurat, dotats amb 1.500 euros cadascun. Ara, falta donar el guardó del públic, de 600 euros, que serà escollit per la gent que visiti al Molí del GOB (al Camí des Castell de Maó) l'exposició de les deu obres finalistes o per aquells que visitin la pàgina web www.artesaniademenorca.com i votin. Entre tots els participants es sortejarà un val de 100 euros per a poder comprar artesania menorquina.