Basses. Al terrat s’acumulen grans quantitats d’aigua que després filtren i afecten també els veïns - Paco Sturla

TW
0

Al número 82 del carrer Santa Bàrbara de Ciutadella fa dos anys que viuen amb la por al cos. I és que l'edifici del costat, el nombre 80, està causant greus desperfectes als seus habitatges. Humitat, aigua que goteja del sostre a les habitacions i por, molta por per la possibilitat que tot se'n vagi avall.Les famílies d'Antoni Rotger i Pedro Capó són les que pateixen aquesta greu situació des de l'hivern passat sense que, fins a dia d'avui, ningú hagi fet gairebé res per evitar els mals que s'estan produint. La casa situada al nombre 80 es va vendre fa uns anys a la promotora Ideas Rivis SL, que volia esfondrar-la per fer-hi nous habitatges. Però arriba la crisi i el projecte s'atura. Tant, que avui l'edifici està en un estat lamentable. A la porta d'entrada ja es veu. Sostre esfondrat, portes rebentades i un degoteig constant a la llinda de la porta i a les parets.

El problema ve del terrat. Amb el temps, la capa aïllant ha deixat de fer la seva feina, fet que provoca que quan plou, l'aigua filtri a l'interior de l'edifici i a les parets veïnes. Les canonades estan obstruïdes i es formen autèntiques piscines. Però no només a dalt de l'edifici, també als pisos interiors. Prova d'això és que al sostre de la planta baixa es pot observar com s'han format bosses d'aigua amb la pintura plàstica del sostre.

Efectes als veïns

Però qui ho pateix són els veïns. La família d'Antoni Rotger viu al segon pis. A través de la finestra d'una de les habitacions es pot comprovar com la humitat que neix a la propietat d'Ideas Rivis comença al cel ras. A l'habitació, marca humida a la pared i mobles fets malbé. I per l'endoll, cascades d'aigua que han quedat ben marcades. Conseqüència, talls d'electricitat a l'habitatge.

A casa de Pedro Capó, més problemes. Han hagut de desallotjar l'habitació de matrimoni perquè quan plovia, també plovia dins de casa. Els fa por que la casa els caigui damunt. Està plena de taques i pellofes de pintura. Els mobles també per tirar perquè s'han banyat. I a la façana, perill. Uns trencs cada vegada més grans.

Els promotors no responen a les cridades dels afectats i els bombers no gosen entrar perquè hi ha perill que tot caigui. Ja han fet un informe que recomana actuar, cal reforçar l'estructura. La runa s'acumula, hi ha brutor i rates que també afecten els veïns. Ara, toca actuar a l'Ajuntament, perquè la propietat es desentén i no fa res per solucionar la situació.