TW
0

Entorn a 1.300 docents de l'ensenyament públic de l'Illa han estat convocats a les urnes el proper dijous dia 2 de desembre amb l'objectiu d'elegir a 43 delegats de la Junta de Personal Docent no Universitari, responsables de gestionar la negociació col·lectiva del sector. Els docents podran emetre el seu vot entre les 12 i les 18 hores en una de les set taules electorals, ubicades en cadascun dels instituts de l'Illa. Les darreres eleccions es van celebrar fa ara quatre anys.

Entre les principals reivindicacions per a Menorca que el sindicat STEI-i inclou en el programa electoral destaca l'elaboració i concreció del mapa escolar i la clara aposta per reduir les ràtios a tots els centres educatius de l'Illa per tal d'augmentar la qualitat educativa, millorar l'atenció a la diversitat i disminuir la massificació escolar. Segons afegeix el secretari general del sindicat, Gabriel Caldentey, "proposem la construcció d'un Centre Integrat de Formació Professional en el centre de l'Illa que aglutini tota l'oferta d'FP de Menorca".

Per al secretari territorial de l'STEI-i, Francesc Cardona, "la concentració en un mateix espai de les diferents rames de Formació Professional permetria la coordinació i el desenvolupament de noves apostes professionals". Aquesta reivindicació va de la mà d'un augment de l'oferta educativa de Formació Professional.

L'STEI-i sol·licita a més el compromís d'estabilitat per al professorat interí mitjançant una renovació del pacte d'estabilitat. També reivindica la creació de la Junta de Personal Docent no Universitari a Menorca a més de l'actualització i l'increment del plus d'insularitat adaptat a cada realitat insular, tot tenint en compte la doble insularitat que pateix Menorca, així com l'equiparació amb el plus de les Illes Canàries.

La Federació de Treballadors de l'Ensenyament va celebrar ahir a la nit l'acte de presentació de candidatures a les eleccions sindicals d'ensenyament públic. L'acte va comptar amb la presència de la secretària general de FETE-UGT Illes Balears, Carme Santamaria, així com del secretari d'ensenyament públic, Nino Recio, i la secretària a Menorca, Jacqueline Moreno. FETE-UGT pretén recuperar el poder adquisitiu d'un col·lectiu que s'ha vist seriosament afectat pels retalls salarials i socials del Govern i alhora vol continuar lluitant per un ensenyament públic, laic, transmissor de valors i fermament compromès en aconseguir una societat més justa i solidària.