Gloria Vargas, Irene Coll i Joana Coll van explicar la situació i van fer una crida a la solidaritat - Javier

TW
0

Els responsables de la campanya de recollida de productes de primera necessitat per a les famílies des Castell s'han vist en la necessitat d'atendre durant aquest any gairebé el doble de famílies que l'any passat i les previsions indiquen que durant aquest hivern la demanda d'aliments, entre d'altres ajuts socials, encara es podria disparar més.

Des de l'Àrea de Serveis Socials del Centre de Salut des Castell, amb estreta col·laboració amb Caritas Menorca, es fa una crida urgent per a la recollida d'aliments i de productes d'higiene personal. Els integrants de l'equip de Serveis Socials atenen les famílies més necessitades i els fan entrega d'una bossa amb els productes bàsics per passar la setmana.

La llet és el producte més demandat, Caritas es queda amb freqüència sense, però també són molt demandats altres aliments així com productes d'higiene personal com gel, xampú, compreses i bolquers o fins i tot pasta dentífrica. Irene Coll, regidora d'Afers Socials de l'Ajuntament des Castell, va voler ressaltar la importància de la recollida d'aquests productes bàsics que tanta falta fan a les famílies més necessitades del municipi, que a més s'han incrementat en nombre i les previsions fins l'inici de la pròxima temporada turística són fins i tot alarmants.

Joana Coll explicà que es tracta de famílies amb manca d'ingressos econòmics que o bé es troben amb prestacions baixes i subsidis o bé són persones i famílies que ja no compten amb cap tipus d'ajuda.

El perfil dels ajudats ha canviat en els darrers temps. Abans es tractava de famílies multiproblemàtiques i d'immigrants, però ara hi ha famílies naturals del poble que també es veuen afectades per la crisi.