Forma. Torre de guaita, o fortí, construïda amb pedra en sec on s’ha descobert una estructura de combustió a l’angle septentrional - M.A.

TW
0

Els treballs arqueològics realitzats durant la campanya d'excavació a Cap de Forma d'aquest any acaben amb dos resultats importants que han satisfet les expectatives dels arqueòlegs i de la directora de l'excavació Anna de Palmas, professora del departament d'arqueologia de la Università di Sassari.

Gràcies a la darrera campanya a banda de l'adequació i posada en valor del jaciment, s'ha excavat una estructura de combustió, ja localitzada en excavacions anteriors, de la que se n'han tret diversos mostreigs. Es tracta d'una foganya de la que s'han extret restes ceràmiques, instruments de molta de cereals com molons i útils funcionals com ara percussors i altres per feines domèstiques. L'estructura es troba en el que es coneix com a tercer àmbit que es troba adossat a la murada i es contextualitza en l'època talaiòtica.

L'altra focus d'interès de l'excavació s'ha centrat en la possible torre de guaita o fortí datat al segle XVII. Es tracta d'una estructura rectangular construïda amb pedra en sec i que segurament reaprofita algunes construccions més antigues. Montserrat Anglada, arqueòloga, explica que trets els primers nivells d'enderroc (el sostre i part de les parets caigudes) s'ha pogut documentar una altra estructura de combustió situada a l'angle septentrional que encara conservava el nivell de cendres.

També s'ha pogut constatar les restes d'un revestiment en morter de calç en la part interna de l'edifici.