onze mirades. A l’exposició es poden veure fotografies dels alumnes del curs: Diego Petrus, Macià Sintes, José M. Fanals, José M. Rosselló, Vicenta Hernández, Pedro Riveiro, M. Mercè Pons, Antoni Vidal, Alberto López, Lluís Guasteví i Miguel Aracil - Javier

TW
0

L'Ateneu de Maó acull la VII Exposició Fotogràfica que es va ina­ugurar dimarts i que es podrà veure a la sala d'actes fins el 13 de novembre. Onze fotògrafs participen exposant algunes de les seves obres que han realitzat després d'acudir als cursos que imparteix José Francisco Quadrado des de la Secció Fotogràfica de l'Ateneu de Maó. Els autors són Diego Petrus, Macià Sintes, José M. Fanals, José M. Rosselló, Vicenta Hernández, Pedro Riveiro, M. Mercè Pons, Antoni Vidal, Alberto López, Lluís Guasteví i Miguel Aracil.Les fotografies mostren en conjunt un interès pel paisatge, a vegades el detall i especialment per la reminiscència antiga de la qual és portadora en molts casos tant l'arquitectura com l'objecte antic. Destaca també la captació de la brillantor ja sigui d'una escultura urbana, dels reflexos dins l'aigua, del sol de ponent, els focs artificials, les gotes que banyen les flors de la tardor o les llumetes petites que ambienten un bodegó. Si bé la majoria de les imatges es refereixen a Menorca, també cal dir que alguns d'aquests fotògrafs aficionats demostren la seva passió per la fotografia captant novetats durant els seus viatges.

Els cursos impartits per Quadrado estan orientats a "l'ajuda en el maneig de la pròpia càmera fotogràfica", una tasca, com indica el professor, que no sempre és fàcil per la complexitat de les distintes marques que introdueixen contínues novetats en els seus models per tal de millorar la qualitat del seu producte.
Al gener s'inicia un nou curs amb què es pretén que els assistents puguin aprofundir en les tècniques informàtiques que han envaït d'un temps ençà l'activitat fotogràfica de forma gairebé exclusiva. "Insistirem i repassarem les tècniques informàtiques considerades bàsiques i avançades per la manipulació d'imatges receptant la inspiració artística i evitant determinades falsificacions que no aporten cap sentit a la fotografia", explica el professor Quadrado en la introducció de l'exposició.