Alaior. La gent es va mostrar interessada en els productes i els actes - A. G.

TW
0

Les II Jornades Gastronòmiques de Menorca inaugurades ahir, van començar amb una gran animació, enregistrant l'exposició que tenia lloc als carrers del centre d'Alaior, (sa Plaça, carrer Major, carrer des Forn). Una continuada presència de públic, tant ciutadans del poble com d'altres llocs, visitaven les parades que oferien una diversa gamma de productes així com les ofertes de restaurants de Son Bou i de Cala en Porter.

Les parades oferien i posaven a la venda una gran varietat d'espècies en les diferents classes de menjars, la majoria de pura artesania de Menorca, com també vins, el vi de Menorca de tant recent i exitosa producció. Des de productes del camp i aliments elaborats fruit de l'agricultura local, com embotits, productes làctics, formatges i els seus derivats, com elements de pastisseria, mel, conserves, i tota mena de productes, dels quals, n'hi havia que oferien degustacions, fins i tot una exposició de mobles de cuina i bany, davant de la qual una animadora infantil, Noelia Mas, actuava amb la diversió dels petits concentrats a sa Plaça.

A les 12.30 un "show-cooking" per a fer entretinguda la concurrència. El cuiner que va protagonitzar l'espectacle va ser Pedro Pereira de Sa Païssa de Cala en Porter, que va preparar un menú d'un plat d'albergínies farcides amb productes de la terra i un tià de peix i marisc de Menorca.

També es repartiren uns programes de mà on figuren els vuit restaurants inscrits dels diferents punts del poble i urbanitzacions amb els menús de cada un com a degustació. Les Jornades tenen continuació avui diumenge a partir de les 11 del matí.