Anna Maria Bagur - Cris

TW
0

Autofitxa
Em dic Anna Maria Bagur, vaig néixer a l'any 1967 a Barcelona. Quan tenia quatre anys vaig venir a Menorca, d'on és el meu pare. Tenc dos fills, en Roman de vuit anys i n'Elisabet de cinc anys. Vaig estudiar Història de l'Art a Barcelona i ara estic fent un postgrau de Gestió Cultural amb la UOC. La meva feina en gestió cultural m'apassiona, també m'agrada molt llegir.

Com afronta la seva reincorporació com a professora dels cursos d'Art i Cultura de l'Obra Social Sa Nostra a Ciutadella i Ferreries?
Primerament amb una mica de nervis... Els cursos, després que jo els iniciés fa 10 anys, han tingut la seva pròpia història amb altres professors. Els de Maó, per exemple, funcionen molt bé, jo m'hauré de posar al nivell després de set anys d'haver-ho deixat. Però, açò si, em fa moltes ganes i ho agaf amb molta il·lusió.

Quin és el programa previst, de què tractaran els continguts de les sessions?
M'ho estic preparant perquè agradi una mica a tothom. Abans fèiem temes més monogràfics i ara m'agradaria més aprofitar les exposicions que hi ha als museus, per exemple tractar temes com el de la fotografia a més de les exposicions de Sa Nostra, ja estem esperant, pel mes de desembre, "Casetes de vorera", l'estem esperant per poder-hi fer feina.

Aprofitarem el que tenim a l'entorn, també de fora de Menorca.

Tenen previstes algunes sortides, algun viatge?
D'entrada no, però tot depèn de la dinàmica del grup, si s'animen ho tindrem en compte. De totes formes el calendari de Ciutadella i Ferreries enguany serà molt curt, començam ara i acabarem el mes d'abril.

Fer créixer el bagatge cultural personal és un dels màxims objectius dels assistents?
Si, i sobretot compta la intenció, la curiositat, que tenguin ganes. Que el que feim al curs els serveixi per donar una passa més. No és un aprenentatge reglat, del que es tracta, per exemple, és que quan vegin una obra artística encara que no els agradi no la rebutgin d'entrada sinó que aprenguin a mirar-se-la detingudament per fer-ne una anàlisi.

Com és el funcionament de les classes, és més teòric o té una vessant pràctica?
A partir d'un tema es fa una projecció d'imatges per donar a conèixer el context històric primer, després hi ha una part d'anàlisi tècnica i finalment la interpretació. Es tracta de que cadascú participi a la seva manera. Primer es fa una exposició més teòrica i després la pràctica.

Les persones que assisteixen a aquests cursos són un exemple per a la societat?
Sí, clar, per començar perquè surten de casa i deixen la televisió apagada. L'esforç de sortir s'uneix a la inquietud per aprendre, participar, conèixer més i relacionar-se amb altra gent. Després cada grup és diferent tot i que en conjunt són molt participatius tots i sobretot molt carinyosos.