Descendència. S’àvia centenària de Ciutadella amb els seus 6 néts, els 7 besnéts i un en camí - Gemma Andreu

TW
0

A la casa de la família Bagur Moll de Ciutadella, ahir hi va haver una festassa. Una gernació d'amics i familiars es reuniren a Sa Caleta per celebrar el centenari de la matriarca, Maria Bosch Fedelich.

Tota contenta, na Maria de s'Hort d'en Peita va rebre multitud de regals i felicitacions, incloses les canyes verdes que li entregà la batlessa, Pilar Carbonero, en nom del poble de Ciutadella.

Amb una salut de ferro i un cap ben clar, la centenària recordà el seu naixement al carrer Conqueridor nombre 29, a una família provinent del camp.

El seu és un testimoni exemplar de dona feinera i lluitadora. Amb tan sols 12 anys va perdre la seva mare i es va haver de cuidar de son pare i fer-se càrrec dels seus quatre germans, dels quals només hi queda en Diego. No es va voler casar fins que no va tenir la família encaminada. Als 38 anys va contraure matrimoni amb Miquel Moll Capó.

Té dues filles, na Juanita i na Tònia, 6 néts, 7 bésnets i un en camí. Tots estaven ahir encantats del centenari de s'àvia, probablement la lectora més veterana d'"Es Diari", que està al corrent de les notícies i de l'actualitat de les revistes del cor.

El secret de la seva longevitat: l'esperit actiu i beure molta llet.