TW
0

En Coret, en Pere, n'Alícia, les tucanetes, en Joan i na Mar prest ocuparan els pupitres de gairebé totes les aules d'educació infantil i primària per acompanyar els estudiants amb unes motxilles carregades de sensibilització i solidaritat. Aquests personatges són alguns dels protagonistes de sis contes solidaris que cada centre podrà narrar als seus alumnes.
Es tracta d'un projecte de sensibilització que promou l'ONGD Ensenyants Solidaris i el sindicat STEI-i per tal d'acostar de forma pedagògica i lúdica una visió crítica del món a nens amb edats compreses entre els tres i els vuit anys. En concret, les temàtiques que s'aborden en els diferents contes parteixen d'una adaptació dels Vuit Objectius del Mil·lenni combinant elements de fantasia i de realitat per tal de donar a conèixer la realitat sobre la pobresa del planeta.

D'aquesta manera, el maletí "Contes per a mirar el món" inclou sis narracions a tot color -cadascun il·lustrat amb tècniques diverses- a més d'una guia didàctica per als docents amb pautes a seguir, activitats complementàries, receptes de cuina de diferents països i altres contes d'arreu del món. Fins el moment, els materials sempre es destinaven a alumnes de secundària, d'aquí l'interès per invertir esforços en grups de menor edat. El director del projecte, Pere Polo, explica que a finals de setembre es va celebrar la Cimera de l'ONU per revisar aquests objectius adoptant un pla d'acció per assolir les vuit pautes de lluita contra la pobresa per a la data límit de 2015. Polo es mostrava crític respecte les retallades dels governs en les partides destinades a desenvolupament ressaltant que amb aquesta "disposició governamental mai no es podrà arribar a la meta marcada" i assegurava que Balears dedica un 0,37 per cent del PIB a desenvolupament. Espanya hi dedica un 0,45 per cent en front a Suècia que hi dedica un 1,12 per cent essent el país més solidari.

S'han editat 500 maletins dels quals 45 són per a Menorca. El material es va presentar ahir davant els docents a la seu de l'STEI-i de Ciutadella amb l'assistència dels directors del projecte Pere Polo i Juan Rodríguez. Aquest darrer va narrar algunes històries i la cantant Maria Camps també va fer la seva aportació melòdica.

Berenars solidaris
Ensenyants Solidaris i l'STEI-i treballen en un projecte de consum responsable on es pretén sensibilitzar els nens de la importància de berenar saludablement a més d'invertir la recaptació dels berenars a països subdesenvolupats.