Ateneu. Paloma Méndez, Francesc Tutzó, Joan Ramon Fuertes i José Antonio Fayas - Gemma Andreu

TW
0

L'Ateneu Científic, Literari i Artístic de Maó es congratula de poder comptar, un any més, amb la col·laboració de l'Obra Social la Caixa amb l'avinentesa que aquest any a més de la dotació habitual s'hi suma una altra que permetrà encetar una nova col·lecció de publicacions que du per títol "Monografies de l'Ateneu" que es dedicarà a recollir conferències realitzades a l'Ateneu de gran interès però que no es refereixen específicament a l'Illa i per tant no són publicades a la Revista de Menorca.

L'Obra Social la Caixa ha col·laborat històricament amb l'Ateneu mitjançant aportacions econòmiques per a la realització d'activitats culturals diverses. L'any 2009 va ser de 18.000 euros i aquest any ascendeix a 19.590 euros tant per a la realització de distintes activitats al llarg de l'any com per la nova publicació que està a punt d'iniciar-se.

L'acte, que va tenir lloc ahir a l'Ateneu, va comptar amb la presència de Joan Ramon Fuertes, director executiu territorial a Balears de la Caixa; José Antonio Fayas, president de l'Ateneu; Francesc Tutzó, president del consell general de la Caixa a Balears i Paloma Méndez, directora de l'Àrea de Negoci de Menorca de la Caixa.

Joan Ramon Fuertes va recordar que per aquest any l'Obra Social de la Caixa té previst completar les 250 actuacions anunciades per aquest any que sempre es donen en quatre àmbits diferents, activitats per persones; activitats culturals; investigació, juntament amb la UIB; i per persones amb risc d'exclusió social. Pel 2011 Fuertes va anunciar que es manté el pressupost igual que aquest any i que es reforçarà l'àmbit que tracta les persones amb risc d'exclusió social.

José Antonio Fayas, per la seva part, va anunciar una part de l'agenda de l'Ateneu pel nou curs que començarà formalment dia 15 d'octubre amb la conferència de Carlos Sebastián que analitzarà la situació econòmica d'Espanya.

Francesc Tutzó també va voler remarcar que la conferència anual del Cercle Financer Balear es celebrarà aquest any, per primera vegada, a Menorca el pròxim mes de novembre, "una mostra", va declarar, "del gran interès de promocionar activitats a Menorca per part de la Caixa".