Aloart - sia pons

TW
0

"Tothom ha tingut moltes ganes de jugar. Aquest és un poble que es presta a aquest tipus d'activitats, ens divertim fent-les i el poble s'anima a participar", amb aquestes paraules Aurora Poveda expressava el que per a ella ha suposat obrir casa seva, podríem dir que enterament, a l'art i a la gent. Juntament amb el seu marit, José Luis Gil, Aurora ofereix un dels vint-i-nou espais que Alaior ha convertit per dos dies, ahir fosquet i avui, en vertaderes sales d'exposicions que permeten a més conèixer una mica més a fons el poble descobrint racons com el pati, que conté un colomar modernista, en què Núria Roman començava a recollir ferradures per a la seva escultura pública "La buena suerte" brindant a canvi una impressió sobre paper de la ferradura que la gent li deixava.

En el mateix pati, com en altres espais, no només l'art ocupa el temps que la gent dedica a realitzar tot el recorregut, sinó que també s'han programat altres activitats com tai-txi, conta-contes i fins i tot cant líric en directe com si fos una performance, passejant-se per la casa del carrer de sa Bassa Roja número 24 on van actuar les sopranos Lola Navarro i Rosa Conesa i el baríton Carles Prat.

Amb un recorregut més curt i més assequible que l'any passat, la gent s'ho pren amb calma pels carrers d'Alaior visitant tranquil·lament cada un dels espais. El ventall de gusts a satisfer és ampli i la gent es mostra tan interessada en l'art com en l'arquitectura que es descobreix a cada pas o en la ja coneguda que esdevé cita habitual per als alaiorencs com el Centre de Gravat Xalubínia o el Centre de Cultura Sant Diego.

Entre els artistes que aquest any participen a Aloart, molts d'ells repeteixen en la segona edició, es troben molts residents a Alaior com Mikel Díez Álaba, Marcel Villier, Tiago Reurer, Pau Sintes, Daniel Fàbregues, Llorenç Pons o Pau Garriga.