TW
0

Centenars de persones de totes les parròquies de Ciutadella van festejar a l'ermita de Sant Joan de Missa el martiri de Sant Joan Baptista, una festa que es celebra demà, dia 29, però que s'organitzà ahir, coincidint amb la festivitat de Santa Mònica. El vicari general, Rafel Portella, presidí l'Eucaristia en absència del bisbe. El prelat envià la salutació per a tots.

La celebració arxiprestal es va desenvolupar en un ambient de fraternitat, amb el grup de música de Sant Antoni Maria Claret, que ajudà a pregar cantant, i amb l'actuació del Grup Folklòric Tramuntana. Durant la missa, el vicari general reflexionà sobre el martiri de Sant Joan Baptista. "Martiri és una paraula d'origen grec que significa testimoni. Sant Joan Baptista va ser testimoni del Messies quan va ser decapitat, però també durant tota la seva vida". Rafel Portella encoratjà als cristians a seguir l'exemple del Precursor.

"El testimoniatge ha de ser constant de vida, paraula i obra". Es referí a que tot cristià ha de ser testimoni de la Resurrecció de Crist, com a història salvadora de Déu, i seguir l'Evangeli, posant l'amor de Déu com a centre de la vida. "Ser capaços d'estimar, aquí rau el nostre martiri, el nostre testimoniatge, i ho farem amb esperit de servei, voluntat reconciliadora i tots a una com a cristians. Pot ser que en ser màrtirs de Jesús quedem malferits o marginats, però la bona gent que Déu estima mereix la nostra entrega". El vicari animà a totes les parròquies a continuar la labor de seguir a Jesús i demanà al Precursor "que ens faci forts i ens encoratgi a viure fidels a l'Evangeli". Després de la missa, els assistents van compartir una multitudinària bereneta i gaudiren dels balls i la música del grup folklòric amb l'ermita d'escenari.