Tradició. Com és tradició, el batlle de Sant Lluís va fer entrega de la bandera del municipi al caixer fadrí, que la va penjar al balcó de l’Ajuntament davant el públic expectant - Javier

TW
0

"Segons Claudi Ptolomeu, la Terra ocupava el centre de l'Univers. Es clar que es va equivocar, perquè tots sabem que aquests dies el centre de l'Univers és Sant Lluís, amb cavalls, caixers, coca i xocolata". Aquesta va ser una de les darreres frases que va pronunciar ahir l'astrònoma santlluïsera Alícia Sintes durant el pregó de les festes.

Aquesta doctora i professora de la UIB va tenir ahir paraules per molta gent. Tanta que no va poder enumerar-la tota. Per a qui sí va tenir paraules pels mestres de l'escola, que "amb pocs medis varen fer un treball excel·lent i a qui avui vull donar les gràcies". I no és poc d'agrair, perquè amb la seva tasca van obrir a Sintes les portes al coneixement.

Malgrat els anys que porta contemplant l'Univers, la pregonera va admetre damunt l'escenari i davant centenars de santlluïsers, que "la Lluna i els estels, on jo sempre els he vist millor és damunt la mar a la Cala d'Alcalfar, on tenim una d'aquestes casetes de pescadors i d'on guard els millors records de la meva infància".

Acabat el discurs, l'alcalde de Sant Lluís, Llorenç Carretero, va donar pas al tradicional toc de fabiol marcat pel fabioler i el caixer fadrí. Ambdós varen recolllir la bandera del poble de les mans del batlle, Llorenç Carretero que els hi va encomenar la missió d'apujar-la al balcó de l'Ajuntament. Batlle, fabioler, caixer fadrí i pregonera van pujar-hi i la varen penjar. Les festes tot just acaben de començar.