A Mar, Núria, Lluís i Marta els agradà especialment un peix de forja de Pere Amilíbia - SP

TW
0

Un bany de cultura a Fornells. Art al Nord viu la segona edició complint les expectatives que s'havia marcat i la gent respon gaudint, descobrint a l'interior de les petites i blanques cases l'obra d'artistes locals i també foranis. Anit s'inaugurava el festival al ritme de txalaparta amb Tà no ton que tem que tà i la música i cançons de Gaiamà mentre els veïns obrien les portes de les seves cases on llueix la pintura i l'escultura amb nom propi.

Vint-i-quatre artistes són els que l'Associació Cultural Art al Nord ha aconseguit reunir en aquesta ocasió i els ha trobat un lloc on exposar. Entre les novetats Manel Anoro, que inunda un porxo amb els intensos colors dels seus quadres en què interpreta el paisatge menorquí d'una manera molt personal. Allà està també Josep Serra i Llimona que porta des de 1972 visitant Fornells sens falta on té la casa en què mostrava els seus olis i aquarel·les també referides a l'Illa. Styrous, natural de Xicago i resident a San Francisco, exhibeix les seves fotografies que naveguen entre el formalisme i el romanticisme-realisme. L'obra de Klaus Netzle s'integra a la perfecció a l'espai del Garatge, que és també seu de l'organització i on es realitzen distints tallers com els de reciclatge que tindran lloc avui i demà, de 10 a 13 hores, i que porten per títol "L'home i el seu entorn". El mateix lema que té enguany Art al Nord i que ha de servir d'inspiració als artístiques que s'apuntin al concurs de pintura ràpida que es durà a terme avui durant tot el dia i demà es donaran a conèixer els resultats.

A més de les exposicions i els tallers, la música és un altre dels plats forts de la festa de Fornells. Avui Baiao Brasil i Diego Paqué, demà Jordi Viola i Cala -Roig i No hi som tots. Clausura l'encontre Cia. Despistum Tremens amb "Le petit cabaret" a les 22 hores.

Amb tot s'ha hagut de suspendre, malauradament, la performance que Tom White havia de realitzar de butoh drawing i que duia per títol "Geografia d'una línia d'A a B" per motius de salut. Annette Skov sí realitza la seva particular visita guiada per un itinerari secret dins el poble. L'artista danesa fa de la visita una autèntica performance.