TW
0

Autofitxa
Som en Marc Ribó, Marc Flores, Bià Mercadal, David Caules i Jaume Pere Caules. Tots som de Ciutadella i tenim entre 16 i 18 anys. Junts formam el grup Reflexos, una formació que fa pop-rock menorquí, així com versions de temes de grups de rock català com Sopa de Cabra, Lax'n'Busto, Gossos o Ja t'ho diré. Ja hem composat dos temes propis i hem fet un videoclip.


Com i quan neix Reflexos?
Fa uns quatre anys, quan a l'Escola Municipal de Música van ajuntar alumnes de diferents instruments en sessions col·lectives. Allà ens vam conèixer en Bià i jo (Marc Flores), que tocàvem piano i bateria. D'allà en va sortir la idea de crear un grup. A poc a poc vam anar incorporant gent, na Clara Gorrías, en David, en Jaume. El darrer en arribar ha estat en Marc Ribó, fa uns deu mesos, que va entrar al lloc de na Clara, que era la cantant, i que va deixar el grup.

Quin és el paper de cadascú?
En Marc Ribó és el cantant, en Marc Flores toca la bateria, en Bià i en David la guitarra i en Jaume Pere el baix.

Quin tipus de música fa Reflexos?
Feim pop-rock en menorquí, versions de cançons de grups de rock català i també d'altres traduïdes al menorquí.

On vau fer el primer concert?
Va ser el 14 d'abril de l'any passat, al pati de l'Agrupament Escolta Sant Antoni Maria Claret. Hi feien una festa i ens hi van convidar a sonar. La veritat és que estàvem un poc espantats, era la primera vegada que érem a un escenari.

Crec que ja teniu diversos temes propis i que els heu gravat?
Sí, a diversos concerts ja hem sonat dues cançons fetes per noltros. Es titulen "Recordar" i "Sense tu". I en tenim tres més que ja estan escrites, però que encara no hem sonat. Una d'elles es diu "Mirant la mar". Després de Sant Joan, Santi Arguimbau va fer les gravacions de les dues primeres.

Com es fa per pujar un grup?
Si encara esteim junts és gràcies a noltros mateixos, és difícil que ningú t'ajudi en res, ni l'Ajuntament. A noltros ens van ajudar molt els mestres de l'Escola de Música a l'hora de posar en marxa el grup. Ens van proposar fer classes amb Sergi Martín, dels Mags de Binigall, per ajudar-nos als assajos. Gràcies a ells hem fet les nostres primeres cançons.

I també heu fet un videoclip...
Sí, és el vídeo per a la cançó "Recordar" i l'hem fet noltros mateixos, amb l'ajut d'Albert Llorenç que ha fet de càmera.

Com és el vídeo?
Hem comptat amb la participació de Lluís Marquès com a actor. Al videoclip s'hi mesclen imatges de la història que ell protagonitza, junt amb altres del grup, a diferents llocs, sonant la cançó. Ens falta enregistrar les darreres escenes, que s'haurien de gravar al Bastió des Governador. L'Ajuntament ens va dir que ho podríem fer, però fa unes setmanes que esperem que ens deixin gravar. Però creim que el podrem tenir acabat en pocs dies i penjar-lo a internet.

On es podrà veure?
A YouTube, a la pàgina de fans de Reflexos al Facebook i a www.myspace.com/reflexosgrup.