carbonell. El filòleg català saluda els presents a l’acte després d’haver rebut el guardó en un acte celebrat a la Sala Torres García - dani aznar

TW
0

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod Rovira, va presidir ahir el lliurament del novè Premi Maria Lluïsa Serra-Taula d'Or al polític i filòleg català Jordi Carbonell, en un acte que es va celebrar a la Sala Torres García del Palau de la Generalitat. L'acte va comptar amb la presència del president del Consell, Marc Pons, el conseller de Cultura, Joan Lluís Torres, i el director insular de Cultura i Patrimoni, Amador Marí, que va llegir l'acte de concessió del Premi per part del Consell insular.

Marc Pons va subratllar la passió de Carbonell per l'estudi de la llengua i literatura catalanes i el fet de que descobrís el moviment cultural i literari del segle XVIII que va denominar com a període menorquí de la literatura catalana, amb la presència dels il·lustrats menorquins Joan Ramis i Ramis i Antoni Febrer i Cardona. En el seu parlament, Pons va assegurar que l'homenatjat amplia una llista de personalitats de gran i important trajectòria cultural per a Menorca. Com a cloenda, Pons va referir-se a les paraules del propi guardonat que defensa la utopia com a únic objectiu que es pot convertir en realitat.

Joan Lluís Torres va recordar la trajectòria professional de Carbonell i la seva recerca sobre els menorquins il·lustrats. També va assegurar que, més enllà de la seva descoberta, va saber contagiar i mobilitzar un estol d'investigadors que va creixent des dels anys seixanta.

Jordi Carbonell va agrair la concessió del guardó, donat que procedeix d'una illa que estima d'una forma especial.