TW
0

Autofitxa
Em dic Àngels Andreu, tinc 17 anys, i he guanyat el primer premi de la VI Olimpíada d'Economia que organitza cada any la Universitat de les Illes Balears. He nascut i viscut a Alaior tota la vida, però l'any que ve m'agradaria marxar a Barcelona a estudiar Direcció i Administració d'Empreses. Jo em dic Mireia Mascaró i he guanyat el segon premi en la mateixa competició. També tinc 17 anys i sóc d'Alaior. L'any que ve m'agradaria començar a estudiar Ciències Polítiques a Barcelona.

Per què vau decidir participar a la Olimpíada d'Economia?
La professora d'Economia del nostre centre, l'IES Josep Miquel i Guàrdia, va ser qui ens va convidar, a nosaltres i a tres alumnes més a participar-hi.

Us vau haver de preparar molt?
Nosaltres no gaire, perquè tampoc sabíem que havíem d'estudiar molt, però pel que vam sentir, sí que hi havia gent d'altres centres que s'havia preparat a consciència.

Si el concurs era a nivell balear, quanta gent es va presentar a Menorca?.
Érem unes 25 persones.

Creieu que us serveix d'alguna cosa l'assignatura d'Economia pel que voleu estudiar després?
A.A: Pel que jo vull estudiar sí, perquè està molt relacionat.
M.M: Per mi també, perquè tinc una assignatura que és pròpiament Economia.

Les preguntes d'una Olimpíada d'Economia estan lluny de la realitat o es toquen temes que ens afecten?
M.M: Jo crec que sí perquè una pregunta era per què l'estat en dèficit i què trobàvem sobre el futur. Jo crec que quan més atur hi ha, menys ingressos té l'estat.

Parlant de crisis, cóm veieu la situació de Menorca?.
M.M: Per mi, s'hauria d'invertir en altres tipus de turisme que generin més riquesa.
A.A: Una altra opció seria millorar el turisme que rebem bàsicament, que és el de sol i platja, i oferir activitats complementàries a aquest atractiu.

Ara que heu guanyat les dues el primer i el segon premi, què passarà?
Bé, el cas és que ens agradaria que passés alguna cosa més, però no serà així. Cada any, els guanyadors de la Olimpíada d'Economia reben suport econòmic de la UIB per participar a la Olimpíada nacional. Enguany, però, a nosaltres no ens ho paguen i ens encantaria anar a Tenerife, que és on se celebra, no només per l'experiència del viatge, també per les oportunitats que ens podrien sorgir si guanyessim altre cop. Per això demanem que s'ho repensin, i ens paguin, i ens financiin participar-hi.