El poble d'Alaior va donar ahir la benvinguda a tres nous ciutadans, a tres personatges que han aparegut de la tradició popular menorquina per saludar i acomiadar a tots aquells qui entrin o surtin per la porta est del poble. Els més petits del poble esperaven ansiosos poder apropar-se a en Pere s'oficial i en Tofolet Mascaró, engalanats i preparats per lluitar contra aquell animal de pèl i amb cap de dragó.
El batlle d'Alaior va definir l'acte d'inauguració com un moment "senzill però alhora amb una forta càrrega d'emotivitat" posant en valor la quàdruple participació que ha rebut el projecte artístic, "ha estat un procés obert per tal que qualsevol artista hi pogués participar, un procés obert perquè la ciutadania elegís lliurement, i a més, ha rebut el recolzament de la iniciativa pública que va impulsar el projecte i de la privada que va voler fer una aportació econòmica per enllestir l'escultura". Amb això ressaltà que "aquesta part de la cultura popular que ens pertany com a alaiorencs sempre la tindrem present fent un cop d'ull a la rodona".
Per la seva banda, els artistes Bartomeu Sánchez i Santi Castelló van destacar la importància de posar l'art al carrer i deixar-lo a l'abast de tothom.
Així mateix, el regidor d'Educació i Cultura, Josep Portella, avançà que l'objectiu municipal és engalanar cadascuna de les quatre entrades al poble amb obres d'art que parlin de tradicions.
Els més petits van poder fotografiar-se als peus del Llangardaix per immortalitzar aquest acte de benvinguda però ben cert és que ni fotografies ni parlament captivaren tota l'atenció d'aquest públic. "Mamà fes una foto al drac de xocolata", "Es meu amic en Jaume m'ha dit que no en menjaria, això jo en podré menjar més". Així expressaven els més menuts les ganes de mossegar capell, escut o cua d'aquella rèplica de xocolata elaborada per la pastisseria Can Sintes.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.