Es Mercadal. La trobada, a la que assistiren més de 50 persones, va desenvolupar-se a l’Ajuntament - javier

TW
0

Ser, més que dir, sortint d'un mateix per posar-se en camí i mirant els ulls de la persona a la qual s'acompanya . Aquesta és la clau per ser un bon visitador de malalts, segons Francisco Álvarez Rodríguez, el religiós camil protagonista de la jornada formativa organitzada pel Secretariat Diocesà de Pastoral de la Salut, en el context del Dia del Malalt, del qual es compleixen enguany els 25 anys des que va començar a celebrar-se.
La trobada, que va comptar amb la participació de més de mig centenar de persones, va desenvolupar-se a l'Ajuntament des Mercadal i va permetre als assistents fer una aturada i reflexionar sobre el que ha significat l'acció evangelitzadora de l'Església en el camp de la malaltia i els conceptes i les aptituds que han de facilitar el desenvolupament d'aquesta acció en el futur. Per assolir aquests objectius, Álvarez va parlar de l'Evangeli de la Salut, entès com una oferta de salvació terapèutica i saludable, i de la comunitat cristiana com a marc de la tasca dels visitadors de malalts.

El religiós no va dubtar en afirmar que visitadors i agents de Pastoral de la Salut són "persones privilegiades perquè troben sempre portes obertes" i va cloure la seva xarrada amb unes recomanacions per fer front a l'acompanyament de malalts. Estar a gust amb un mateix; saber "on està el teu cor", és a dir, qui són els interessos que mouen per desenvolupar aquesta tasca; respectar la intimitat del malalt; no aclaparar, evitant crear dependència afectiva; viure la situació del malalt com un procés, no com una cosa puntual; i saber retirar-se a temps van ser alguns dels consells que escoltaren els participants, els quals van sortir satisfets i encoratjats de la jornada.

L'encontre tindrà el seu complement en la celebració diocesana de la Pasqua del Malalt que tindrà lloc el 16 de maig, a les 17 hores, al santuari del Toro.