7 Ginets - Javier

TW
0

Autofitxa
Som en Jaume Bachs, vaig néixer a Canet de Mar l'any 1964 i som muntador nàutic. M'agrada molt navegar amb el meu bot amb vela llatina i la música que fa renou. Som na Marina Garcia, de Barcelona, 1982. Som administrativa de l'IME, m'agrada fer esport i estic esperant el meu primer fill juntament amb Òscar. Som Òscar Llopis, vaig néixer a Maó l'any 1978 i som electricista. Som el pare de n'Aina i del fill que esperam amb na Marina.


Com i quan va néixer 7 Ginets?

Jaume. Ho vaig proposar a Dani Sastre un dia durant un sopar i va acceptar tot d'una, encara que avui ja no es troba en el grup. Jo m'havia dedicat a donar classes de percussió a Canet i havia format part d'altres batucades.

Quin sons els actuals components?

Marina. En Jaume té el xiulet de comandament i a més toca el repenique; n'Òscar, en Javi Galindo i en Jordi Carreres estan amb el surdo de segona; en Lluís Carreras i en Lluís Arguimbau amb el contrasurdo de segona; en Toyo i Selene Pons amb contrasurdo de primera; en Josep Sintes i en Rubén Camps amb la caixa; na Cristina Gomila amb el tamborí i jo amb el rocar o plactilelas.

Molts de surdos i contrasurdos, no?

Òscar. Sí, és que ens agrada fer molta renou, volem provocar a la gent perquè balli, que es desinhibeixi, transmetem energia, alegria i moviment. Noltros som pocs i hem de fer la renou de 300 per això elegim instruments dels més potents i tocam amb totes les nostres forces.

Quines músiques toquen?

Jaume. La batucada és pròpia dels carnavals de Brasil, però noltros feim la nostra pròpia música, normalment la compon jo mateix i decidim després entre tots. Si un purista ho sentís s'enduria les mans al cap segur, ja que feim mescles de tot tipus de música. Els contrasurds són la base, a partir d'aquí pots fer samba, reggae, batalà, tot tipus de coses entremesclades a l'estiu menorquí, és a dir el nostro.

Com identifiquen o registren la música pròpia?

Marina. La bategem amb noms propis com "Pomada", "Matraca", "Festa", "Peix", "Tramuntanus" són alguns títols, per tres o quatre temes també tenim coreografies, anam a un ritme lent, però amb molta energia.

Quines són les batucades que recorden amb més entusiasme?

Òscar. Realment moltes per no dir totes! Ens ho passam molt bé. Recordam especialment les dues ocasions que vam tocar després del jaleo del matí a Maó, va ser molt impressionant per noltros. També una ocasió en la que vam tocar as Mercadal, se'ns van menjar literalment, no ens podíem moure ni tocar gairebé! També hem estat a Ciutadella, Sant Lluís i als carnavals d'Alaior. Hem participat en altres tipus d'activitats festives, inauguracions i encara ens agradaria sortir més, ens agrada fer-ho passar bé a la gent.