Xibau. Carles Alberdi posa a la venda il·lustracions i còmics - Gemma

TW
0

Carles Alberdi (Lleida, 1974) valent ha fet saltar les seves il·lustracions infantils de contes, llibres de text i cartells als murs de la sala d'exposicions de Xibau Punt d'Art de Ferreries en una exposició que s'ha titulat "Il·lustracions de Carles Alberdi" i que es podrà veure a Ferreries fins l'11 d'abril.

La descontextualització dels dibuixos d'Alberdi posa en relleu, més que mai, la vessant artística d'un il·lustrador que crea molt conscient de la finalitat d'agradar al públic adaptant-se a l'encàrrec que rep, i en açò Alberdi troba un valor afegit, "reivindico la versatilitat del professional que fa el que el client necessita per arribar al públic final. Faig aquest esforç d'intentar arribar al lector de la imatge més enllà de consideracions artístiques".

La trajectòria d'Alberdi es remunta al seu pare que dibuixava còmics que firmava amb el nom de Mia Alberdi. Després d'heretar el gust per la il·lustració Carles ha fet el seu camí entre il·lustracions infantils i publicitàries majoritariament, però també en humor gràfic, il·lustrant jocs, cd-interactius i alguns curtmetratges com el que va guanyar la Mostra de Curtmetratges de Menorca celebrada al Mirador de Maó.

La majoria dels encàrrecs li vénen de l'exterior, "dibuix a Menorca per editorials de fora", però a través de La Agencia ha posat imatge a tríptics relacionats amb les festes anuals de Maó i és l'autor també d'uns personatges molt estimats pels fillets i filletes de la ciutat, els Llumets.

A l'exposició les il·lustracions, reproduccions digitals bellament emmarcades, prenen el protagonisme que es mereixen per la seva qualitat artística. A més l'autor ha volgut posar a l'abast del públic fulles de còmics originals, fetes íntegrament a mà amb tinta i ploma, que pertanyen a històries de pobles de Menorca que Alberdi ha il·lustrat.