TW
0

El Consell ha aprovat una convocatòria d'ajuts destinada a impulsar l'obra pública municipal i cobrir part dels costos que els ajuntaments assumeixen per mantenir i millorar les xarxes municipals de proveïment d'aigua. Aquesta convocatòria, fruit de l'acord entre la institució insular i l'Agència Balear de l'Aigua, entitat adscrita al Govern, acompleix l'objectiu del Departament de Cooperació Local, Habitatge i Innovació de seguir donant suport econòmic i col·laborant estretament amb els ajuntaments de Menorca. Compta amb una dotació econòmica de 550.000 euros, dels quals 110.000 són aportats pel Consell i 440.000 per l'Agència.

Aquesta actuació pretén donar resposta a les necessitats de finançament municipal per a la millora contínua a les xarxes de proveïment d'aigua dels diferents municipis. La finalitat és, per tant, l'optimització de les xarxes a partir de la millora dels materials de les canonades existents, el que permetrà reduir les possibles pèrdues d'aigua així com afavorir la gestió de pressions. Tot plegat redundarà en un millor aprofitament d'un bé tant preuat i escàs com és l'aigua.

Per optar a beneficiar-se d'aquests ajuts els ajuntaments han presentat diferents projectes, el finançament dels quals es resoldrà en un termini de dos mesos. Un cop resolta la convocatòria, els ajuntaments podran iniciar l'expedient de contractació i adjudicar les obres abans de dia 30 de setembre de 2010 amb un termini màxim per a l'execució d'aquestes que acabarà dia 30 d'octubre de 2011.

La col·laboració del Consell en aquesta matèria obeeix a les competències que en matèria de règim i cooperació local té assignades i, més concretament, a una de les prioritats que d'aquí se'n desprenen: la col·laboració amb l'Administració autonòmica i local que tingui per objecte millorar les infraestructures públiques.