Els alumnes del Col·legi Salesià de Ciutadella han contribuït a fer més gran la viquipèdia, l'enciclopèdia lliure de parla catalana que es pot consultar des de qualsevol racó del món a través d'internet. Han estat vuit els estudiants del centre educatiu que han creat 25 noves pàgines i han ampliat quatre d'existents, totes elles referents a les platges del terme municipal, des de Macarella fins a Cala Pilar.
D'entre l'equip del Col·legi Salesià han estat tres els alumnes premiats pel treball realitzat. Es tracta de Dani Caules, Julián Correa i Berto Gomila que han estat obsequiats amb un 'ipod shuffle'.
El grup ha participat en el projecte-concurs Viquibalear en la categoria individual en quedar entre els deu primers classificats en l'apartat de "pàgines noves de temàtica balear". Es tracta del concurs organitzat per l'Associació Amical Viquimèdia amb la col·laboració de la Direcció General d'Innovació i Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear.
Aquest projecte-concurs ha tractat d'engrescar les al·lotes i al·lots d'entre 14 i 18 anys a crear continguts i participar de la viquipèdia en llengua catalana, alhora que adquirien el concepte del contingut lliure i aprenien a usar l'entorn del programa MediaWiki. En la convocatòria han participat un total de 181 alumnes d'entre tercer d'ESO i segon de Batxillerat de 13 centres d'arreu de Balears. En total, s'han creat 472 articles nous a la viquipèdia en llengua catalana, que es pot consultar a http://ca.wikipedia.org.
El treball realitzat pels alumnes del col·legi Sant Francesc de Sales referents a les platges de Ciutadella es pot consultar a http://ca.wikipedia.org/wiki/Platges_de_Menorca.
Cal destacar que aquest projecte està englobat dins el Pla de Formació Permanent del Professorat impulsat per la Direcció General d'Innovació i Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern i que per poder participar-hi, els professors d'aquests centres han hagut de realitzar un curs de formació a distància que ha constat de sis mòduls teòrico-pràctics i que ha tingut una durada de trenta hores.
Tot i que han estat tres els alumnes de Calós premiats, la feina en equip ha estat fonamental perquè altres estudiants del grup han col·laborat en l'entrada i edició de la informació de les platges de Menorca a la web, que és a l'abast de tots els internautes.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.