TW
0

Autofitxa
Som n'Ita Pons, vicepresidenta de l'associació de Photobloggers de Menorca, i per tant, molt aficionada a la fotografia digital. Vaig néixer a Ciutadella, l'any 1950, on residesc ara també. Altres moments de la meva vida he viscut a Mieres, Deba i Maó. Tenc dos fills, na Miren, nascuda a Sant Sebastià, i en Kepa, que va néixer a Maó. D'aficions en tenc moltes, viatjar, pintar, m'agrada la música, el cinema, el teatre, llegir, cuinar, ballar i, com no, les sortides fotogràfiques que me donen l'oportunitat de conèixer Menorca d'una altra manera.

Com s'introdueix en el món de la fotografia que tant ocupa actualment en la seva vida?
Sempre m'ha agradat remenar fotos, mirar els àlbums de fotografia de la família i de viatges. Fa cinc anys em vaig decidir a comprar la meva primera càmera reflex analògica, i fa tres anys hem vaig introduir dins l'altre món, des de llavors estic entusiasmada amb la fotografia digital.

Com ha estat, i és, la seva formació?
He fet cinc cursos de fotografia tradicional amb en Paulín Amorós, després vaig anar un any amb Josep Bagur, que hem va ensenyar Photo­shop. Enguany faig un curs que imparteix al Palau Saura Miret. Amb en Toni Cladera, també he fet cursos, ara faig el quart sobre la tècnica de la fotografia i a emprar el Photoshop com si d'un "quarto fosc" tradicional. També he assistit a les tres convocatòries de Menorca a la Vista, i he fet tallers amb fotògrafs amb José Manuel Navia, Tino Soriano, José María Mellado, Miguel Oriola, Enric de Santos i Concepció Alarcón, dels quals guardo molt bones experiències.

Quin tipus de fotografia realitza actualment?
Com he dit, encara seguesc remenant sucs i positivant amb la fotografia tradicional, perquè es rodet és divertit i tens el factor sorpresa. Però m'estic tornant un poc peresosa i de cada vegada me tir més a la fotografia digital, que m'encanta i és el futur.

És membre dels Photobloggers, de fet la vicepresidenta. Què li aporta pertànyer a aquest grup?
Uf! Photobloggers m'ha donat molt, vaig començar al foro Mediteart ,a on només coneixia en Joan Mercadal. Me'n vaig adonar que era gent que estimava la fotografia i tenia ganes de fer coses, i sense adonar-nos-en ens vam conèixer i fer amics. Vam fundar s'associació de Photobloggers de Menorca, que actualment té 52 socis de tot Menorca. Mos ho passam molt bé, feim sortides mensuals que són molt divertides, un concurs social amb lligueta anual a on mos votam entre noltros. Hem fet exposicions, en tenim una propera en marxa a Sa Nostra, una gimkana i algun curset puntual d'iniciació. Organitzar i assistir a totes aquestes activitats amb aquests bons amics és una passada. Tots els socis tenim un blog a internet, és una bona cosa ja que ens dóna l'oportunitat de veure i aprendre de les fotos que fan els altres i experimentar i mostrar les nostres. Una altra cosa que he de destacar és que tots estan dispostos a ajudar-te si tens algun problema o algun dubte a l'hora de fer o resoldre una fotografia. Pertany a qualque altre grup?També som sòcia activa de F/Llum de Ferreries, Cercle Artístic i properament ho seré del Fotoclub d'Alaior, així que ja veis, som una gran família els que compartim aquesta afició.

Per acabar, ens comenta la fotografia que il·lustra l'entrevista?
Tenim molta confiança entre nosaltres, i de tant en tant, solc fer un poc de pallassa. Estàvem al local de Lluís Real, un gran fotògraf per cert, hi havia aquest cotxe, una meravella. Immediatament hem vaig veure com a una pel·lícula dels anys 50, i no vaig poder resistir la temptació, vaig agafar un pedaç d'espolsar i me'l vaig col·locar com un mocador d'època, les ulleres no sé de qui eren, i entre riure i riure, ja estava en Joan amb el dit a la càmera, varen fer una xalada.