Maó. El Col·legi Mare de Déu de Gràcia va ser l’únic centre que va acudir a l’encontre del matí - c.m.d.d.g.

TW
0

Tothom desitjava ahir haver escollit una disfressa d'allò més calenta per tal de reunir dues il·lusions en una: la de convertir-se en algun personatge màgic, llegendari, de dibuixos animats, terrorífic o animalesc participant del Carnaval amb multitud de colors alhora que dansar i divertir-se sota la neu que ahir va engalanar l'Illa d'un blanc pulcre.

La il·lusió dels més petits de l'Illa per disfressar-se havia de començar de bon matí quan els centres educatius tenien previst sortir al carrer i mostrar la feina feta durant algunes setmanes convertint carrers i places en un món màgic i estrambòtic. Però la pluja va fer acte de presència i la gran majoria dels centres decidiren fer festa de portes a dins del col·legi.

Així ho van decidir els centres de Maó que havien confirmat l'assistència a la rua matinal com Sa Graduada i les escoletes de Fort de L'Eau, Sant Josep i Magdalena Humbert. Però valents i motivats per la il·lusió els alumnes del Col·legi públic Mare de Déu de Gràcia van partir cap el punt d'encontre engalanat de llaminadures d'allò més saboroses. Maduixes gegants, graciasitos (lacasitos), piruletes, caramels de Pasqua, xugus, ossets de la marca haykbo (hay que bo) i bonguitos (conguitos) perseguits per raspalls de la marca Culgate, el glopeig bucal Histerine, queixals i dentistes, desfilaven carrers avall, una iniciativa que tan sols va servir per fer una volta per l'Esplanada i partir ràpid cap el centre a causa de la pluja que ja queia amb força. Aquest carnaval dolç però amb mesura i higiene que pretenia el Col·legi del carrer Vives Llull tristament va haver d'acabar eixugant vestits i cabells.

Per la tarda fou la neu, una atracció major que la pluja, l'encarregada de suspendre la desfilada de Dijous Jarder. Però els valents que decidiren disfressar-se van reunir-se al pavelló Sinia Costabella per dansar una mica a ritme de Pinyeta Pinyol. Allà els esperava un personatge emblemàtic, en Carnestoltes. L'encontre es produí entre mecànics, pallassos, presos, princeses i pirates. Mentre el públic es movia per no patir fred, el jurat va observar ben detingudament quin personatge sobresortia per la seva originalitat i el treball manual. El premi a la millor disfressa individual (obsequiat amb 100 euros) fou per un nen petit que encarnava un xistós mussol mentre que el premi a la millor grup disfressat (valorat en 150 euros) va ser per quatre moros on la originalitat va encisar el jurat.

El regidor de Cultura de Maó, Joan Carles Villalonga calculà que es reuniren en el Pavelló més de 300 persones.