El fabioler, Àlex Alacis, Regina Sintes, Joan Tutzó, Josep Moll i Catalina Salom. | Josep Bagur Gomila

TW
0

La Junta de Caixers del bienni 2015-16 es presentà ahir davant el poble entre l'alegria de conèixer els protagonistes festius. Regina Sintes Triay, regidora de Festes, serà la caixera batlessa, una funció amb la que s'estrena en les festes de Sant Martí.

El càrrec de caixer capellà recaurà de nou en Joan Tutzó Sans, rector de la Parròquia de Sant Martí, amb dos biennis d'experiència.

La novetat enguany l'aporta Catalina Salom Coll, pagesa de Lluriach Vell, que serà la primera caixera pagesa de la història de la festa, amb 13 anys d'experiència dalt cavall per Sant Martí.

Noticias relacionadas

El càrrec de caixer casat l'assumirà Josep Moll Martí, conegut al poble com en Bep es ferrer, que ha qualcat en 14 ocasions i està casat amb n'Esperança.

El jove Àlex Alacis Riudavets tindrà la funció de dur la bandera del patró en el càrrec de caixer sobreposat o fadrí, una funció que il·lusiona a aquest pastisser que treballa a Cas Sucrer.

Per la seva banda, Francesc Gomila Pons tornarà a ser el fabioler de les festes de Sant Martí, una funció en la qual té 7 anys d'experiència.

La nova Junta de Caixers, la composició de la qual s'aprovà en la sessió plenària municipal de dilluns, afronta amb moltes ganes la funció de fer complir la tradició en les festes. Quan els caixers van pujar a l'escenari de la plaça, tot el poble els ovacionà i aplaudí en un moment de joia col·lectiva.