L'arbre de Nadal al centre de Maó s'ha instal·lat quan encara molts van en màniga curta, degut a les altes temperatures d'aquesta tardor. | Gemma Andreu

TW
5

Els Llumets tornen un any més a Maó per encetar les festes de Nadal, i ho fan aquesta vegada una setmana abans de l'habitual. Serà aquest dissabte a les 18 hores i la seva arribada suposarà l'inici oficial del programa de festes.
Els follets tornaran a baixar des del campanar de Santa Maria per dur l'alegria a la ciutat. Serà el principi d'un mes intens ple d'activitats, que s'allargarà fins el dia de Reis.

Propostes variades
L'Ajuntament, amb la col·laboració imprescindible d'una gran quantitat d'associacions veïnals, entitats, grups culturals i comerciants, presenta un calendari nodrit d'actes i activitats per a tothom, «dirigides a les famílies, sobretot, als fillets, en un temps en què tenen les seves vacances de Nadal», explicà la batlessa Àgueda Reynés, acompanyada per la regidora de Cultura, Elisa Mus, durant la presentació del programa d'activitats.

Fins gener, a Maó hi haurà la pista de gel (del 12 de desembre a l'11 de gener), la ludoteca al Casal Jove (29, 30, 31 de desembre i 2 de gener), tallers de reciclatge, la fira de Nadal, el Betlem gegant i Betlem vivent del col·legi Sant Josep, una demostració de construcció de diorames, passeigs en poni, contes nadalencs, exhibicions de bodyjump, fightteam i bundafit,  espectacles infantils d'improvisació, trobades de glosat, festes de barri i solidàries, tallers de teatre i cercaviles, entre moltes altres.

Quant a novetats, Reynés va destacar que, gràcies a un acord amb els comerciants, aquests disposaran de casetes de llenya per a la Fira de Nadal, mentre que Mus va explicar que enguany s'avança a un dia lectiu (solia ser en dissabte) l'elaboració del Betlem gegant per tal que hi participin més fillets, perquè «quan el visitin amb els seus pares se'l sentin com a propi». Igualment, destacaren que l'avançament en l'arribada dels Llumets ajudarà a tenir un ambient festiu durant més dies.