Concert celebrat el passat mes de desembre al Teatre Principal

TW
0

Miquel Llario dirigeix aquest divendres per darrera vegada la Banda de Música de Maó i ho farà en el concert d’estiu que es celebrarà a les 20 hores en la zona d’Autoritat Portuària. Llario abandona per motius professionals la formació musical que ha dirigit els darrers anys tretze anys i mig.

El nou director de la Banda de Música de Maó a partir de setembre serà el menorquí Pol Coll que, després d’iniciar els seus estudis musicals al Conservatori de Menorca, els ha completat al Regne Unit i actualment resideix a l’Illa.

No obstant açò, durant els mesos de juliol i setembre la direcció de la Banda de Música de Maó anirà a càrrec de la segona directora de la formació, Marina Viedma, que serà l’encarregada de dirigir la banda en les diferents actuacions que tenen previstes al llarg de l’estiu, fins i tot l’actuació de les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia, de Maó.

Posteriorment, a mitjan setembre, Pol Coll es farà càrrec de la direcció de la Banda, sobretot pensant a començar a assajar el tradicional Concert de Nadal.

Direcció

L’octubre de 2009 Miquel Llario es va fer càrrec de la Banda de Música de Maó, després que Tolo Mercadal abandonés la direcció de la formació, assegurant que ho acceptava perquè «la música és la meva passió i la meva professió i tot el que l’envolta, el seu entorn, m’atrau». Llario havia arribat a l’Illa quatre anys abans, l’octubre de 2005, com a professor de tromba al Conservatori de Música de València.

Durant els prop de catorze anys, Miquel Llario ha anat forjant una banda de música amb els mateixos alumnes del Conservatori de Maó i oferint diversos concerts i altres actuacions en les festes patronals dels pobles de Llevant, a més de les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

El passat mes de desembre, la Banda de Maó va oferir un concert al Teatre Principal de Maó, amb un repertori des dels animats ritmes d’Offenbach, passant per la grandesa d'Strauss fins a la profunditat de Shostakóvich.