Júlia Pascual, Pilar Carreras, Esther Pons i Nieves Portas, ahir durant la presentació del concert.

TW
0

L’Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca (OCIM) oferirà els pròxims dies 4 i 5 de juliol, a les 21 hores, al Teatre Principal de Maó i al Teatre des Born de Ciutadella, respectivament, un concert amb la interpretació de    l’obertura «Les Hébrides» de Mendelssohn i la «5a simfonia» de Txaikovski.

L’orquestra, amb el seu director titular Francesc Prat, estarà formada per 52 músics, de tots els instruments, dels quals dues terceres parts són músics de Menorca. A més, hi haurà una secció d’instruments de vent al complet i un cos de músics de corda d’un volum inèdit per a l’orquestra.

Aquest concert tindrà lloc dins el marc del 51è Festival de Música d’estiu de Joventuts Musicals de Maó i el 52è Festival de Música d’estiu de Joventuts Musicals de Ciutadella, un esdeveniment musical que consolida la bona relació de l’orquestra amb les dues entitats.

Repertori

La presidenta de l’OCIM, Esther Pons, va recordar que fa dos anys es va interpretar la «5a simfonia» i en fa un va ser la «9a simfonia», ambdues de Beethoven,    per enguany continuar amb un repertori romàntic i avançar amb la «5a simfonia» de Txaikosvski i l’obertura «Les Hèbrides» de Mendelssohn. «Trobam que per al públic de l’Illa poder gaudir un programa així no és una cosa habitual, implica una orquestra molt gran, amb 52 músics dalt l’escenari, amb un 70 per cent de músics menorquins, que és un valor afegit molt important», va assegurar.

La presidenta de Joventuts Musicals de Maó, Júlia Pascual, va assegurar que el festival de música d’estiu té un gran impacte a nivell musical, cultural i social dins Maó, a la vegada que enriqueix el programa de l’entitat. «El fet que a l’Illa hi hagi una orquestra professional amb músics menorquins recolza i fomenta el sentiment de comunitat, encara més per noltros com a JJMM de Maó que és on va néixer l’OCIM fa 26 anys i des de llavors sempre forma part del nostre programa», va assenyalar.

La presidenta de Joventuts Musicals de Ciutadella, Pilar Carreras, va afirmar que «ens podem mirar amb la metàfora del que és una orquestra, tots som necessaris i tots som vàlids per fer simfonia, ens identifica als menorquins i l’orquestra és un bon mirall per mirar-nos i veure qui som com a societat».

Finalment, la directora-gerent del Teatre Principal, Nieves Portas, va destacar que el concert de l’OCIM era un clàssic en la programació del coliseu i un èxit assegurat, «que venguin moltes vegades més, amb noves propostes, d’envergadura i engrescadores per al nostre públic, és l’única orquestra de cambra i simfònica professional de l’Illa amb músics i directors d’alt nivell artístic».