«Cor de carabó» és una exposició fotogràfica en què es pot veure el procés creatiu del pintor català Santi Moix que l'any passat va venir a Menorca a fer una sèrie de dibuixos al natural del paisatge illenc en diverses localitzacions de la mà de Macià Florit amb la seva Nikon F2, tant per terra com des de la mar. D'aquesta experiència van sortir uns dibuixos de gran format, «Carbonífera: dibuixos dels meus viatges a Menorca amb en Macià», que el passat maig van estar exposats a la galeria Marlborough, de Barcelona, mentre que el dimarts vespre es va inaugurar l'altre procés creatiu, el fotogràfic «Cor de carabó», de Macià Florit.
Fotografia
Macià Florit sempre s'havia dedicat a filmar pel·lícules i vídeos, mentre que la fotografia era una mena d'afició, fins que fa uns cinc li van regalar la citada càmera analògica i va poder experimentar la seva creativitat en el món fotogràfic. Arran del projecte artístic amb Santi Moix s'ha atrevit a mostrar-les al públic. «És la meva primera exposició fotogràfica, mai havia mostrat les meves fotos al públic, però aquest projecte és molt especial, en Santi Moix és pintor i tenia molt interès a dibuixar el paisatge de Menorca des d'un punt de vista molt orgànic, és a dir, de capturar molt bé amb el dibuix, ho va fer amb carbonet i amb grafiti, els seus dibuixos de gran format també són en blanc i negre, va reflectir molt el detall, li interessava molt recrear el volum, les textures de la roca, d'un arbre. Quan veus els dibuixos dona la sensació que poguessis entrar dins el paisatge i l'essència d'una Menorca molt fosca, molt ancestral», afirma Florit que destaca el fet que les seves fotos també tenen aquesta qualitat de textura molt orgànica, molt del detall. «Un poc és el diàleg entre dos mons, el món del dibuix en carbonet i el món de la pel·lícula en blanc en negre», assegura.
Les fotografies mostren el paisatge que va plasmar el dibuixant i en algunes apareix ell mateix observant i amb la llibreta en mà fent l'esbós del paisatge que vol dibuixar. També hi ha un collage d'una setantena de fotos, que inclou imatges de la feina de Moix al seu taller en què reprodueix els dibuixos de la llibreta en format gran.
Així mateix es pot veure un clip de vídeo de dos minuts, elaborat per la productora Elsabeth, en què Moix explica la idea del seu projecte que va acompanyar la seva exposició a Barcelona. A més, hi ha una mostra de pedres del carbonífer, el primer període geològic de l'Illa, de cala en Calderer i Favàritx, que exemplifica la Menorca que els dos artistes van anar a cercar amb el seu projecte, amb la col·laboració del Centre de Geologia de Menorca.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.