La Capella torna a fer un concert per Pasqua després d’haver de suspendre el previst l’abril de 2020 | Gemma Andreu

TW
0

La Capella Davídica de la Catedral de Menorca recupera per fi, després de dos anys, els seus tradicionals Concerts de Pasqua. I ho fa amb tres actuacions, dues a Ciutadella i una Alaior, en el que serà la primera que col·laboraran amb Joventuts Musicals d’aquella localitat.

Els tres concerts es faran els dies 16, 17 i 18 d’aquest mes i estaran dedicats a les cantates que conformen l’obra «Membra Jesu Nostri», de Dietrich Buxtehude (1637-1707). Són set peces dedicades a les diferents parts del cos de Crist, un oratori de referència del segle XVIII, amb una música que convida a la meditació i que es caracteritza pel seu refinament.

La Capella Davídica estarà acompanyada per cinc cantants solistes, la soprano Isabel Juaneda, la mezzosoprano Marta Rodrigo, el tenor Albert Riera, el baix Tomàs Maxé i el contratenor Hugo Bolívar. I amb ells, una petita agrupació musical formada per set instrumentistes. La direcció va a càrrec de Kàtia Moll.

Els concerts a Ciutadella seran els de dissabte i dilluns, sempre a les 19 hores i a l’església del Socors. El primer compta amb el patrocini de CaixaBank i l’entrada serà gratuïta. Per al segon, la presidenta del cor, Anna Maria Pons Capella, explica que «per primera vegada ens veim obligats a cobrar entrada», ja que el pressupost del concert implica una inversió de 20.000 euros i «la subvenció de l’entitat bancària s’ha reduït molt arran de la pandèmia, ja que ho destinen gairebé tot a qüestions socials». Així, cada localitat tindrà un preu de 7 euros per als socis de l’entitat, i de 10 euros per al públic general. Es podran adquirir a l’oficina de la Capella (plaça Francesc Netto) o a taquilla, una hora abans del concert.

Col·laboració d’entitats

El segon concert serà el Diumenge de Pasqua, a les 19.30 hores, a la parròquia de Santa Eulàlia. És una col·laboració amb Joventuts Musicals d’Alaior i compten amb el suport de l’Ajuntament d’Alaior. L’entrada serà gratuïta.